Abiznis

Starwood dolazi u Crnu Goru sa hotelima Westin i Four Points Sheraton

Four Points Sheraton Kolašin i Westin Kolašin Resort će ugostiti turiste i ljubitelje skijanja na prestižnoj planinskoj destinaciji
Starwood dolazi u Crnu Goru sa hotelima Westin i Four Points Sheraton
Portal AnalitikaIzvor

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE:HOT) su najavili potpisivanje franšiznog ugovora sa York Hotels & Resorts D.O.O. u cilju otvaranja hotela Sheraton Kolašin i The Westin Kolašin Resort, a na taj način će uspostaviti dvostruko prisustvo u Crnoj Gori. Okružen planinom Bjelasica, Kolašin je grad smješten na sjeveru Crne Gore, na 950 metara nadmorske visine, koji nudi spektakularan spektar zimskih i ljetnih atrakcija. Four Points Sheraton Kolašin će biti smješten u centru Kolašina a The Westin Kolašin će svoje goste ugostiti u skijalištu Kolašin 1450, koje ujedno predstavlja i glavno skijalište u ovom dijelu zemlje.

Prema riječima Roberta Korena, potpredsjednika i regionalnog direktora za oblast Južne Evrope: „Crna Gora i Kolašin su postali ključna tačka za razvoj turizma, imajući u vidu ljepotu prirode i snažan potencijal za razvoj“. „Four Points Kolašin i Westin Kolašin će biti od velike pomoći da se izađe u susret rastućoj potražnji posjetilaca i da se još više unaprijedi privlačnost ove destinacije, naročito sa predloženim proširenjem dijela za skijanje, na kojem se ubrzano radi“.

2

„Sa ponosom najavljujemo našu drugu saradnju sa Starwood Hotels & Resorts u Kolašinu, Crna Gora, koja prati uspješno partnerstvo sa Sheraton Dhaka, Bangladeš“, rekao je gospodin Mohammed Abdul Alim Chowdhury, osnivač York Hotels & Resorts D.O.O. „The Westin & Four Points Sheraton će strateški ojačati naše prisustvo u Crnoj Gori. Uzbuđeni smo zbog širenja našeg prisustva u zemlji i nadamo se da ćemo biti pozicionirani tako da održimo korak sa rastućim tržištem ove destinacije koja je idealna za turizam i održavanje konvencija“.

Four Points Sheraton Kolašin, nekadašnji hotel Lipka, čije je otvaranje planirano za decembar 2016. će obradovati goste svojom udobnošću i autentičnom uslugom. Hotel će imati 72 sobe, uključujući 12 apartmana, cjelodnevni restoran i bar, piceriju, spa centar površine 270 metara kvadratnih, fitnes centar kao i odgovarajuće objekte za parking. Kako bi ispunio obećanje brenda da današnjim nezavisnim putnicima pruži sve ono što im najviše znači, hotel će nuditi stvari koji definišu ovaj brend, uključujući prepoznatljivi Four Points krevet, bežični internet na svim javnim prostorima, energetski doručak kao i prepoznatljivi program ovog brenda Best Brews™, koji omogućava gostima da uživaju u svakom danu od početka do kraja.

The Westin Kolašin, čije je otvaranje planirano za 2020. godinu će postati novosagrađeno wellness odmaralište, gdje gosti mogu skijati direktno do žičara ili se odmarati u planinskom raju. Jedinstven wellness program ovog brenda će oživjeti u svim sobama i javnim prostorima. Hotel će moći da se pohvali sa 106 soba, a u svakoj od njih će biti renomirani krevet Westin Heavenly Bed®. Gosti će takođe imati pristup cjelodnevnom restoranu, baru u predvorju, salonu kao i baru na otvorenom, koji pruža najrazličitije zdrave kulinarske opcije, zajedno sa ukusnim jelima punim hranljivih sastojaka na SuperFoodsRx™ menijima, po kojima je ovaj brend i prepoznatljiv. Hotel će biti idealno mjesto i za sportske entuzijaste pošto će posjedovati WestinWORKOUT® prostorije sa teretanom i spa namijenjene za opuštanje, kao i 553 kvadratna metra prostora za konferencije i druge manifestacije.

1

Kako je kazao ministar Branimir Gvozdenović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore „Razvoj sjevera i upotpunjavanje ponude sjevera i juga ostaju ključne teme kojima se bave Vlada Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Puno se radi i na razvoju transporta i turističke infrastrukture, koji predstavljaju nužne preduslove za razvoj. Ulazak tako važne hotelske grupe kao što je "Starwood Hotels and Resorts" sa svoja dva brenda "Four Points by Sheraton" i „Westin“ u Kolašin potvrđuje da, kada govorimo o sjeveru, ne govorimo samo o viziji i budućnosti već o stvarnosti koja se dešava danas“.

Prema riječima Leonarda Stassija, pomoćnika direktora za akvizicije i razvoj u Italiji i centralnom Mediteranu za Starwood Hotels & Resorts, „Ovo potpisivanje označava ulazak Starwood-a u Crnu Goru, gdje vidimo veliku potražnju za brendiranim hotelskim smještajem. Four Points Sheraton Kolašin i The Westin Kolašin će predstavljati sjajan dodatak našem snažnom uticaju na Balkanu, uz proširenje našeg portfolija koji uključuje planinska odmarališta u Evropi“.

Four Points Sheraton Kolašin se pridružuje dinamičnom Starwood portfoliju za region Južne Evrope u kom se nalazi 6 aktivnih hotela uz još dva čija je izgradnja u toku, uključujući ovaj u Crnoj Gori i Four Points Sheraton Izmir.

The Westin Kolašin će biti deveti Westin hotel u južnom dijelu Evrope, i on će postati dio obimnog portfolija u ovoj oblasti koji takođe uključuje i novorenovirani hotel The Westin Excelsior u Firenci.

***

O Westin-u

Sa više od 200 hotela i odmarališta u blizu 40 zemalja svijeta, Westin Hotels & Resorts je već više od deset godina lider u svijetu ugostiteljstva i velnesa. Ovaj brend živi svoju filozofiju “For a Better You™” (Za boljeg tebe) kroz šest stubova Westin pokreta blagostanja: osjećaj se dobro, radi dobro, kreći se dobro, jedi dobro, spavaj dobro i igraj se dobro. Westin sa ponosom predstavlja Starwood Preferred Guest® (omiljeni gost Starwood-a), koji je vodeći program lojalnosti u industriji ugostiteljstva. Kako biste saznali više, posjetite www.starwoodhotels.com/westin. Pratite Westin i na @westin na Twitter-u i Instagram-u kao i facebook.com/Westin.

O Four Points-u

Four Points je sinonim za unaprijeđeno putovanje. Sa preko 200 hotela u skoro 40 zemalja svijeta, Four Points zadovoljava potrebe svakodnevnog putnika i nudi gostima upravo ono što im je potrebno na putovanju. Four Points kombinuje vanvremenski stil i komfor, kao i autentičan smisao za lokalnu, originalnu i uvijek pristupačnu uslugu širom svijeta. Kako bi saznali više, posjetite www.fourpoints.com/experience. Pratite nas i na stranici facebook.com/fourpoints.

O York Hotels & Resorts doo

York Hotels & Resorts D.O.O. jeste koncern grupe ARNN, inkorporisan u Maleziji. Od osnivanja, ARNN Grupa kompanija je bila posvećena uspostavljanju i razvoju inovativnih, pionirskih i stabilnih preduzeća u različitim sektorima u Maleziji, Bangladešu, Singapuru, Australiji i Crnoj Gori, uključujući: ugostiteljstvo, nekretnine, poslovni holding i akvizicije, ulaganja, upravljanje zemljištem i poljoprivredu.

 

Portal Analitika