Fudbal

Sudije na seminaru u Baru, među predavačima i Mažić

Sjutra će u Baru, u organizaciji Sudijske komisije FSCG, početi redovni ljetnji seminar za sudije i pomoćnike sa Jedinstvene liste, koji tradicionalno prethodi početku nove takmičarske sezone u našoj zemlji.
Sudije na seminaru u Baru, među predavačima i Mažić
Portal AnalitikaIzvor

Sudije će tokom trodnevnog seminara biti podvrgnute provjeri tjelesne kompozicije i ljekarskim pretragama, a biće testirana i njihova fizička pripremljenost. Teorijski dio rada će obuhvatiti prezentaciju izmjena i dopuna Pravila igre, novih smjernica i preporuka koje je izdala UEFA, kao i analizu suđenja u redovnim takmičenjima FSCG u minuloj sezoni. Na kraju seminara biće testirano znanje sudija i pomoćnika iz pomenutih oblasti.

Naše najbolje sudije će u Baru imati priliku da uče i od FIFA sudijske trojke iz Srbije - Milorada Mažića, Milovana Ristića i Dalibora Đurđevića. Jedan od najboljih evropskih arbitara i njegovi pomoćnici će podijeliti bogata iskustva stečena suđenjem na najvećem klupskom i internacionalnom nivou, uključujući i ona sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Pored sudija i pomoćnika, u Baru će raditi i kontrolori suđenja Prve i Druge lige Crne Gore. Seminar za sudije i pomoćnike sa Razvojne liste FSCG i instruktore fudbalskih regija će biti održan od 31.07. do 02.08 sa istim programom.

Portal Analitika