Politika

Vujović: Sva ranija priča Vlade obmana i prevara

Nijesmo mi, kao što tvrdi gospodin Lazović zavaravali javnost, već to čine Vlada Crne Gore i on, a dokaz za to je i odgovor kompanije A2A koji svjedoči o tome da je sva njihova ranija priča obmana i prevara, saopštio je potpredsjednik Vlade Milorad Vujović povodom današnjeg saopštenja kompanije A2A.
Vujović: Sva ranija priča Vlade obmana i prevara
Portal AnalitikaIzvor

Italijanska kompanija A2A, suvlasnik Elektroprivrede Crne Gore saopštila je da joj zahtjevi opozicije u Vladi izbornog povjerenja nijesu prihvatljivi.


Vujvoić ističe da je ono što je A2A odbila "bio prijedlog Vlade, i da je Vlada započela tu priču, tako da je to pravo zavaravanje javnosti".


- Iz odgovora se shvata da država Crna Gora ne može za 250.000.000 eura vratiti 41,75 odsto akcija. U odgovoru kompanije A2A se jasno navodi da bi „trebalo takođe uzeti u obzir među ostalim razmatranjima da je bord A2A već razmotrio i odobrio Nacrt ugovora koji je postignut između dva pregovaračka tima“. Ovim se jasno daje do znanja da su dogovore ranije postigli i utvrdili jer su bili svjesni da će opozicija štititi interese države Crne Gore i da neće podleći njihovim prljavim, podlim i namještenim predlozima i traženju mogućnosti za realizaciju prethodno utvrđenog scenarija - saopštio je Vujović i poručio da "ukoliko manipulacijama dođe do rušenja Sporazuma bićemo primorani da izađemo iz Vlade izbornog povjerenja po utvrđenim procedurama".

 

Portal Analitika