Politika

Bez rasprave o prijavi protiv DF-a

Sjednica Odbora za ljudska prava i slobode na kojoj je trebalo da se raspravlja o prijavi za kršenje Etičkog kodeksa koju je protiv poslanika Demokratskog fronta podnio predsjednik Skupštine Darko Pajović, odgođena je zbog nedostatka kvoruma.
Bez rasprave o prijavi protiv DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednicu su došli samo Halil Duković i Vuk Roćen iz Demokratske partije socijalista i Ljerka dragićević iz Hrvatske građanske inicijative.

Pajović je 18. jula podnio prijavu protiv Milana Kneževića, Branka Radulovića, Janka Vučinića i Veljka Vasiljevića koji su, kako se navodi, neprimjerenim i nedoličnim ponašanjem na sjednici Skupštine, 4. jula, narušili ugled parlamenta i prekršili Etički kodeks poslanika. 

U obrazloženju se ističe da se prijava podnosi protiv poslanika DF zbog korišćenja riječi, izraza, ili njihovih sinonima, kojima se omalovažavaju druga lica i vrijeđa njihovo dostojanstvo, podstiče mržnja, netolerancija i nasilje, i ponašanja suprotno načelima profesionalne etike i opšte kulture.

U međuvremenu DF je predao Odboru prijavu protiv potpredsjednika Skupštine, Sulja Mustafića i poslanika Demokratske partije socijalista Obrada Stanišića i Zorana Jelića zbog, kako su saopštili, kršenja odredbi Etičkog kodeksa prilikom incidenta u parlamentu 4. jula.

Ovo je prva sjednica Odbora za ljudska prava i slobode na kojoj se razmatra kršenje Etičkog kodeksa poslanika.

Portal Analitika