Društvo

Jelić: Uzalud fabrikujete ''slučaj Jelić'', podaci svjedoče o čistom radu

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu, podnesenu od strane Rada Miloševića, aktuelnog direktora Zzzcg, protiv Vukice i Zorana Jelića, kao neosnovanu. Ovo tužilaštvo je ocijenilo neosnovanim navode iz prijave da je oštećen državni budžet i budžet Zavoda za zapošljavanje i da je došlo do zloupotrebe službenog položaja.
Jelić: Uzalud fabrikujete ''slučaj Jelić'', podaci svjedoče o čistom radu
Portal AnalitikaIzvor

Komentar Vukice Jelić prenosimo integralno.

Podsjećam da je, takođe od strane Specijalnog državnog tužilaštva , nedavno odbačena i prijava Mansa protiv Vukice Jelić, u svojstvu direktora Zzzcg, vezano za sprovođenje projekta " Stop sivoj ekonomiji"

Spektakularno je, na konferenciji za štampu, najavljena i ova prijava, kao veliko otkriće "kontrolora", iako su svi podaci, godinama unazad javno objavljivani na odgovarajućim državnim portalima. Dali su sve od sebe i direktor i ministar i  tekstopisci iz medija da naprave "slučaj".

Razni  podnosioci prijava zdušno se trude da otkriju "nepočinstva", ne bi li opravdali svoj dolazak.  Ne ide im od ruke, iz prostog razloga što takvih radnji u Zavodu za zapošljavanje nema. Vjerujem da su se i sami u to uvjerili, mada  znam da ih ni ovo odbacivanje od strane Specijalnog tužilaštva neće zaustaviti, jer oni ne umiju dugačije. 

I pored svih napora da se diskredituje rad ove institucije i pojedinaca zaposlenih u njoj,  činjenice govore drugačije, nema kršenja zakona, radilo se i radi profesionalno u skladu sa propisanim standardima i procedurama. Dakle, pripremljeni scenarijo za zabavljanje javnosti, polako pada u vodu, prijave jedna za drugom se odbacuju, a prizemno zamešateljstvo  da se stvori "slučaj Jelić " očigledno postaje besmisleno.

Portal Analitika