Politika

Vujović - Lazoviću: Može biti da debela plata vaših radnika podrazumijeva i debeli hlad

''Hvala Vam na Vašem odgovoru koji ste mi preko medija poslali, do juče sam mislio da u Vladi postoje službe koje se bave dostavljanjem pisama i odgovora, ali evo Vi me naučiste drukčije, pa ću primijeniti Vašu praksu'', navodi se u pismu potpredsjednika Vujovića upućenom potpredsjedniku Vujici Lazoviću.
Vujović - Lazoviću: Može biti da debela plata vaših radnika podrazumijeva i debeli hlad
Portal AnalitikaIzvor

Pismo prenosimo integralno:

Gospodine Lazoviću,

Biću direktan. Nije tačno da nemamo kapacitete da pretočimo svoje zahtjeve u konkretan predlog, već postoje pravni konsultanti koje Vi debelo plaćate, pa smatram da u skladu sa tim ponekad ponešto treba i da urade. No, s obzirom na to da ste ih Vi angažovali može biti da debela plata podrazumijeva i debeli hlad. 

Postojeći ugovor je na snazi, odjeljak A, B i D, a C „Upravljanje“ je istekao, a ja ne pričam o Akcionarskom ugovoru, već o Aneks ugovoru, što je ako se ne razumijete i ako nijeste čuli šta sam pričao, bar trebalo da pročitate u mom jučerašnjem dopisu, ali vjerovatno ste bili u gužvi jer do 17 h nijeste uspjeli da dostavite odgovor.

Nacrtaću Vam i moj predlog da se čeka do izbora 26. saziva Skupštine i izbora Vlade nakon parlamentarnih izbora. To prijedlog je gospodine Lazoviću jer se nadamo da u tom Skupštinskom sazivu i u toj novoj Vladi nećete biti Vi, već profesionalni, pošteni i vrijedni ljudi koji žele dobru i pravednu Crnu Goru i koji žele da zaštite sve njene interese.

Zamolio bih Vas još jednom na kraju, ukoliko imate kapaciteta, da objasnite javnosti Put Opciju? Opciju  koja je krajnje neizvjesne, malo vjerovatna,  magla opciju koja ne znači postojanje nikakve obaveze A2A da izvrši prodaju akcija državi Crnoj Gori. Kao što je do sad poznato, A2A ima pravo, ali ne i obavezu da proda akcije, pa se radi o pukom obećanju bez ikakve obaveze za prodajom akcija. Poslije isteka roka Put opcije 31. marta 2017. godine A2A može formalno ponuditi državi kupovinu 41,75 % akcija za više od 430.000.000 eura. Krajnje ishodište može biti da bilo koja treća strana, bez ikakve saglasnosti države Crne Gore, postane vlasnik skoro polovine našeg elektroprivrednog sistema. 

Portal Analitika