Tenis

Kovinić prva Crnogorka na teniskom turniru OI u Riju

Danka Kovinić je zaslužila da potpuno rasterećena otputuje u Rio de Žaneiro na Olimpijske igre. Ali to ne znači da je nastup najbolje crnogorske teniserke na olimpijskom turniru bez ambicija.
Kovinić prva Crnogorka na teniskom turniru OI u Riju
Portal AnalitikaIzvor

Naprotiv. M l a d a Novljanka, trenutno 57. i g ra č i c a svijeta, cijelu sezonu podredila je nastupu na Igrama i borbi za olimpijsku vizu. Cilj je ostvarila početkom juna briljantnim pobjedama na turniru u Marseju. Ono što je bitno, mečevi protiv izrazitih favoritkinja iz TOP 10 na svijetu pokazali su, da im je Danka sve bliža.

- Rio je ostvaren san i ispunjen veliki cilj, sada je vrijeme da pred sebe postavim nove ciljeve na putu stalnog napretka. Ono što sam naučila u 2016. godini je, da mogu da igram protiv bilo koga. Neki mali detalji me i dalje odvajaju od najboljih, ali vjerujem da će se i to uskoro promijeniti – kazala je Danka.

Danka Kovinić je u ovoj godini ostvarila 19 pobjeda na WTA turnirima i ostvarila 303 hiljade dolara zarade. Ukupno, djevojka koja će 18. novembra proslaviti 22. rođendan je u dosadašnjoj karijeri osvojila devet ITF turnira u singlu. Ima ukupno 200 pobjeda i 131 poraza na turnirima u singlu, a zaradila je 847 hiljada dolara. Trenutno je 57. igračica na svijetu, najbolji plasman joj je 46. pozicija.

Opširnije u ARENI, Pobjeda

Portal Analitika