Fudbal

Bakić ipak pojačao klub sa ,,Munisipala“

Iako se prije dva dana činilo da od transfera nema ništa, Marko Bakić (22) ipak će pojačati Bragu.
 Bakić ipak pojačao klub sa ,,Munisipala“
Portal AnalitikaIzvor

Fiorentina je na kraju pristala na odštetu od milion eura, a vezista crnogorske reprezentacije potpisao je ugovor na pet godina, objavljeno je na sajtu kluba sa ,,Munisipala“.

U Bragi ga čeka još jedan Crnogorac, Nikola Điđo Vukčević. Upravo je Vukčević bio važan faktor da Bakić donese odluku o dolasku u Bragu.

- Bragu sam izabrao jer su me željeli od prvog dana, rekao mi je to i direktor Pedro Pereira, koji je ranije radio u Fiorentini. Ne bih pričao o drugim ponudana, želim da sa Bragom nastavim kontinuitet dobrih igara iz Belenenseša. Na kraju, važan je bio i razgovor sa Nikolom Vukčevićem. Znamo se preko deset godina i rekao mi je o kakvom klubu i gradu se radi. Mislim da će ovo biti najljepša priča u mojoj karijeri - izjavio je za klupski sajt Bakić.

Talentovani Budvanin na ovaj način nastavlja avanturu u Portugalu. Upravo je dolaskom u Primeiru, odnosno Belenenseš, napokon pokazao kvalitet najavljen još dok je bio u Mogrenu. U međuvremenu je nastupao za Torinu, Fiorentinu i Speciju.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je devet utakmica. Braga je jedan od najpopularnijih klubova u Portugalu, iza Benfike, Sportinga i Porta. Nikada nije bila šampion države, ali je dva puta osvajala Kup. Igrala je i u finalu Lige Evrope u sezoni 2010/2011.

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika