Abiznis

Kad je Meljine vodio Šegrt bilo je malverzacija

Dok je sadašnji ministar zdravlja Budimir Šegrt bio u Opštoj bolnici Meljine bilo je finansijskih malverzacija i velikih propusta u menadžmentu. Formirana je komisija koja radi na procjeni štete i lociranju odgovornosti - kazao je u intervjuu za Pobjedu vlasnik Atlas grupe Duško Knežević.
Kad je Meljine vodio Šegrt bilo je malverzacija
Portal AnalitikaIzvor

POBJEDA: Da li se traži zajedničko rješenje za bolnicu Meljine?

KNEŽEVIĆ: Na nedavnom sastanku na kojem su učestvovali predstavnici Vlade i opštine Herceg Novi zaključeno je da se račun bolnice hitno odblokira i da se pokrene inicijativa za proširenje zdravstvenih usluga koje ona pruža, u skladu sa ugovorom sa Fondom zdravstva. Tu inicijativu smo desetinama puta do sada uputili i to Šegrt dobro zna, jer je i on bio njihov potpisnik dok je rukovodio bolnicom. Odmah po preuzimanju bolnice vidjeli smo da postojeći ugovor sa Fondom zdravstva ne pokriva ni polovinu troškova poslovanja bolnice, pa smo šest godina pokrivali deficit kako bi obezbijedili funkcionisanje bolnice. Tek su nakon pritiska javnosti pristali na dogovor da se dug isplati u 18 rata. Zašto je bolnica Meljine jedina bolnica čiji je račun u blokadi, kad sve zdravstvene ustanove imaju mnogo veći poresku dug neka zaključi javnost.

POBJEDA: Kako vidite budućnost bolnice?

KNEŽEVIĆ: Plan nam je da to bude moderni zdravstvenoturistički kompleks. Trenutno smo u pregovorima sa Acibadem bolnicom iz Turske, jednom bolnicom iz UAE, kao i jednom regionalnom bolnicom. Kroz javno-privatno partnerstvo nastavićemo da pružamo zdravstvene usluge građanima, koji će na taj način i bez dodatnih troškova imati pristup najsavremenijim metodama liječenja.

POBJEDA: Kakvi su odnosi sa premijerom Đukanovićem:

KNEŽEVIĆ: Poslovni korektni, intezivni, naročito u prethodnoj deceniji u toku koje je Atlas grupa investirala 300 miliona u razne projekte u Crnoj Gori. Naše odnose smatram produktivnim u smislu u kojem biznis i politika traže uzajamni koordinirani razvoj, prije svega kroz usklađivanje regulatornog okvira, smanjenje biznis barijera, privatno-javna partnerstva i stvaranje okvira za inovativne oblike modernog poslovanja.

POBJEDA: Da li su oko banke u Rusiji konačno rašćišćeni svi problemi i koliku odštetu tražite kontratužbom?

KNEŽEVIĆ: Očekujemo odluku posljednje instance ruskog arbitražnog suda. Međunarodna advokatska kancelarija trenutno radi na evaluaciji štete i u skladu sa njihvoom procjenom apliciraćemo na međunarodnom arbitražnom sudu. (Opšrinije u Pobjedi)

 

Portal Analitika