Crna hronika

Armenko potvrdio da je član kriminalne grupe Svetozara Marovića

Predstavnici kompanije ''Kopirajt'' Tina Tičić i nekadašnji izvršni direktor ove firme Aleksandar Aramenko juče su pred predsjednikom Višeg suda u Podgorici, Borisom Savićem, potvrdili da su kao članovi kriminalne grupe Svetozara Marovića učestvovali u malverzacijama kojima je kasa budvanske opštine oštećena za 3.859.000 eura.
Armenko potvrdio da je član kriminalne grupe Svetozara Marovića
Portal AnalitikaIzvor

Nagodbom koju je Aramenko potpisao sa Tužilaštvom prihvatio je da zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja na organizovan način odleži pola godine zatvora. Tužilaštvo nije utvrdilo da je Aramenko za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Firma ''Kopirajt'' je nagodbom priznala da je u poslu sa budvanskom opštinom za svoj račun protivpravno prisvojila 2.191.312 eura dok je kriminalnoj grupi koju je organizovao Svetozar Marović pribavljeno 1.096.481 eura. U slučaju da sud prihvati sporazum o priznanju krivice, ,,Kopirajt“ se obavezao da sedam dana nakon pravosnažnosti presude budvanskoj opštini uplati 350.000 eura a četiri mjeseca kasnije još dodatnih 324.454 eura. Ostatak štete firma ,,Kopirajt“ će nadoknaditi tako što će opštini Budva prenijeti pravo svojine na nepokretnostima koje je vještak procijenio na iznos od 1.500.000 eura. (Pobjeda)

Portal Analitika