Abiznis

Vujanović sa predsjednikom EBRD-a: Ubrzani ekonomski razvoj države

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici predsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj Sumu Chakrabarti-a.
Vujanović sa predsjednikom EBRD-a: Ubrzani ekonomski razvoj države
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je iskazao zahvalnost EBRD za snažnu i kontinuiranu podršku brojnim projektima u Crnoj Gori koji su stvorili značajne multiplikativne efekte i ubrzani ekonomski razvoj Crne Gore.

 Izdvojio je vrijednost kreditne podrške u bankarskom sektoru, saobraćajnoj i energetskoj  infrastrukturi kao i u oblasti turizma i malih i srednjih preduzeća. Iskazao je uvjerenje nastavku saradnje ubijeđen da će kompanije iz Crne Gore biti pouzdan partner banke u realizaciji aktuelnih i budućih projekata.

Predsjednik EBRD je dao visoke ocjene makroekonomskih pokazatelja Crne Gore ukazujući da je obim kreditne podrške uslovljen vidljivim rastom crnogorske ekonomije i kredibilnim odnosom u tretmanu kredita u projektima u kojima je ova banka partner.

Saopštio je da je Crna Gora u tom smislu primjer regiona i država koja na regionalnom nivou ima poseban značaj. Iskazao je namjeru nastavka partnerstva u svijetlu politike EU da podrži regionalne projekte Zapadnog Balkana.

Portal Analitika