Kultura

KOTORART: "Peća i vuk" na programu Kotorartića

KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuju koncert za najmlađu publiku, poznatiji kao KotorArtić, u okviru kojeg će se i večeras predstaviti Duvački kvintet i glumac Dejan Đonović na Pjaci Svetog Luke od 19 časova.
KOTORART: "Peća i vuk" na programu Kotorartića
Portal AnalitikaIzvor

Ansambl kojeg čine: flautistkinja Radica Đedović, oboistkinja Milica Zinajić, klarinetista Nikola Jančić, fagotistkija Eleonora Stipić i hornista Urmin Nes Majstorović, koji će, uz Đonovića kao naratora, izvesti simfonijsku bajku za djecu Peća i vuk, op. 67 Sergeja Prokofjeva.

- U djelu se kroz priču povezuju ličnosti i životinje i njihovi karakteri sa bojom instrumenta, vrstom melodije, tempom, dinamikom i drugim muzičkim elementima – navodi se u najavi koncerta.

Flautistkinja Radica Đedović pohađa master master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Laure Levai Aksin i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Igora Lazića. Članica je orkestra Akademije umetnosti u Novom Sadu i Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Radi kao saradnica u nastavi za flautu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Oboistkinja Milana Zinajić, pohađa master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragana Lazića. Bila je angažovana u profesionalnim orkestrima kao što su Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, Vojni orkestar „Stanislav Binički“, Crnogorski simfonijski orkestar i Banjalučka filharmonija.

Klarinetista Nikola Jančić pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Nikole Srdića i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Igora Lazića. Nastupao je sa Evropskom filharmonijom mladih u Makarskoj i Dubrovniku, Filharmonijom mladih „Borislav Pašćan“ i Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti.

Fagotistkinja Eleonora Stipić završila je master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Mirka Isaeskog, a sada pohađa master za kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Igora Lazića. Redovna je članica Subotičke filharmonije, Zrenjaninske filharmonije, Simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Banjalučke filharmonije.

Hornista Urmin Nes Majstorović studira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Nenada Vasića. Kao orkestarski muzičar, svirao je hornu u orkestrima Novi simfonijski orkestar „Makris“, Nova beogradska opera, Vojvođanski simfonijski orkestar i Evropski omladinski orkestar Igora Koretija.

Glumac i pjesnik Dejan Đonović diplomirao je na odsjeku za produkciju Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju. Od 1993. godine član je glumačkog ansambla Gradskog pozorišta iz Podgorice u kome je ostvario brojne uloge u predstavama: „Novela od ljubavi“, „Tri musketara“, „Ženidba kralja Vukašina“, „Zauvijek tvoj“, „Julija i Romeo“, „Petar Pan“, „Vuk i jarići“, sve do uloge u „Snježani i sedam patuljaka“. Od 1986. godine igrao je u više od 70 predstava za djecu i odrasle, u matičnom pozorištu, zatim Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju, Centru za kulturu Tivat, Hercegnovskom pozorištu i u DODEST-u. Igrao je u filmovima i serijama. Piše i objavljuje poeziju i songove za djecu. 

Portal Analitika