Košarka

Juniori žele povratak u elitnu diviziju

Juniorska reprezentacija u četvrtak putuje, a u petak počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 18 godina koje će biti održano u Skoplju – izabranici Nebojše Bogavca u prvom kolu grupe B, od 14 sati i 15 minuta igraće protiv selekcije Belgije.
Juniori žele povratak u elitnu diviziju
Portal AnalitikaIzvor

Pored Belgije, rivali u grupi su još Rumunija, Bjelorusija, Portugal i Austrija, a plasman u četvrtfinale izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe. Nakon 40-ak dana priprema na Cetinju i osam kontrolnih mečeva od kojih pet protiv selekcija koje igraju u A diviziji, selektor Nebojša Bogavac ističe da je reprezentacia spremna za šampionat u glavnom gradu Makedonije na kojem ima jasan cilj – osvajanje jednog od prva tri mjesta koja vode u elitnu diviziju evropske košarke. Nakon uspjeha mlade reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na B prvenstvu Evrope u Grčkoj, generacija koju predvodi plejmejker Ognjen Čarapić želi da se nakon godinu ponovo vrati u A diviziju.

- Cilj je isti kao i na početku priprema, a to je plasman u elitnu diviziju evropske košarke. Naporno smo radili, imali osam kontrolnih mečeva i to pet protiv reprezentacija koje igraju A diviziju, a ti dueli potvrdili su da ova generacija ima kvalitet. Imali smo hendikep zbog činjenice da Ognjen Čarapić nije odradio kompletne pripreme, ali odigrao je tri kontrolna meča i nakon uspjeha koji je ostvario sa mladom reprezentacijom, pun optimizma priključio se pripremama juniorske selekcije. U Skoplju imamo naporan ritam mečeva i u svakom duelu moramo da budemo na najvišem nivou kako bi izborili što bolju poziciju uoči četvrtfinala, ali idemo korak po korak i vjerujem da će to donijeti željeni rezultat. Ova generacija je potvrdila da ima potencijal, ali sve to treba potvrditi na parketu i ostvariti zacrtani cilj, a to je osvajanje jednog od prva tri mjesta na prvenstvu – kazao je Bogavac.

Na spisku selektora Bogavca su Ognjen Čarapić (Budućnost Voli), Jovan Vojinović (Mega Leks, Srbija),Aleksa Dubak (Liberty Christian Florida, Sjedinjene Američke Države), Andrija Slavković (Budućnost Voli),Nikola Vujović (Budućnost Voli), Ivan Ćorović (Crvena zvezda, Srbija), Vladan Kaluđerović (Teodo), MilićStarovlah (TBS Academy Torrejon, Španija), Jakov Milošević (Tortona, Italija), Miloš Popović (Budućnost Voli), Petar Raičković (Mega Leks, Srbija) i Marko Simonović (Torino, Italija).

U stručnom štabu selektora Bogavca su treneri Miroslav Janković i Rajko Krivokapić, a fizioterapeut jeFilip Sjekloća.

Portal Analitika