Crna hronika

Bulatović: Krivična prijava protiv Kovačevića

Privrednik Mladen Bulatović, saopštio je danas da je preko svog punomoćnika Veselina Radulovića advokata iz Podgorice, Specijalnom tužiocu podnio krivičnu prijavu protiv Dragana Kovačevića, doskorašnjeg direktora Uprave za nekretnine, zbog, kako tvrdi, " osnovane sumnje da je izvršio teži oblik krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju".
Bulatović: Krivična prijava protiv Kovačevića
Portal AnalitikaIzvor

“Naime, iz dokaza koje smo dostavili Specijalnom tužiocu i koje ćemo predstaviti javnosti, proizilazi da lično Dragan Kovačević godinama onemogućava da u katastar nepokretnosti uknjižim i zatim otvorim hotel u koji sam uložio ogromna novčana sredstva, koji sam izgradio legalno, za koji sam od nadležnih organa dobio sva potrebna odobrenja i dozvole, za koji sam državi unaprijed platio sve potrebne dažbine i u kome treba da zaposlim preko 20 osoba”, piše u saopštenju Bulatovića.

Na licu mjesta, kako se dodaje u saopštenju, imaćete mogućnost da se neposredno upoznate sa sadržajima objekta kakav do sada nije izgrađen u Kolašinu i čije otvaranje i zapošljavanje više od 20 osoba je onemogućeno radnjama Dragana Kovačevića.

“S tim u vezi, pozivam vas da ispratite pres konferenciju koja će se održati u četvrtak, 28.07.2016. godine u 13 časova u hotelu Jovana u Kolašinu, ul. Mojkovačka bb (ulica na ulazu u grad, 50-ak metara prije hotela Lipka), na kojoj će se javnosti prezentovati pismeni dokazi koji upućuju na ozbiljnu sumnju da je Kovačević izvršio teže krivično djelo sa elementima korupcije. Takođe, na pres konferenciji ćemo prezentirati i druge iste ili slične primjere nezakonitog postupanja Uprave za nekretnine pod rukovodstvom i naredbama Dragana Kovačevića u kojima su drugi građani takođe oštećeni”, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika