Svijet

Više od 100 slavnih Amerikanaca protiv Trampa

Džulijen Mur, Brajan Krenston, Keri Vošington, Mark Rafalo, Nil Patrik Haris, Lina Danam, Šonda Rajms i Meklmor samo su neki od više od 100 poznatih ličnosti koje su se pridružile kampanji koja poziva Amerikance da ne dozvole Donaldu Trampu, kandidatu Republikanske stranke, pobjedu u trci za Bijelu kuću.
Više od 100 slavnih Amerikanaca  protiv Trampa
Portal AnalitikaIzvor

Akcija je dio kampanje #UjedinjeniProtivMržnje.

"Vjerujemo da je naša dužnost da iskoristimo platforme kako bismo skrenuli pažnju na opasnosti od Trampovog predsjednikovanja i na stvarne i sadašnje prijetnje njegove kandidature", navodi se u otvorenom pismu poznatih američkih pjevača, glumaca, reditelja i producenata, prenose Nezavisne.

"Donald Tramp želi da vrati našu zemlju u vrijeme kada je strah opravdavao nasilje, kada je pohlepa podsticala diskriminaciju i kada je država predrasudu prema marginalizovanim zajednicama pretvorila u zakon. Neki od nas dolazimo iz grupa koje je Tramp napao, neki ne. Ali kao što je istorija pokazala samo je pitanje vremena kada će onaj 'drugi' postati ja", navodi se u pismu slavnih.

Među zajednicama koje je prema njihovim riječima Tramp napao su ljudi meksičkog i latinskog, afro-američkog porijekla, LGBT zajednica, žene, Azijati, izbjeglice, osobe sa invaliditetom, radnička klasa, američki ratni zatvorenici i ostali.

"Pozivamo svakog Amerikanca da nam se pridruži da stanemo zajedno na pravu stranu istorije, da iskoristimo snagu naših riječi i snagu našeg glasa kako bismo porazili Donalda Trampa i ideologiju mržnje koju predstavlja", poručile su poznate ličnosti američke kulturne scene.

Portal Analitika