Politika

Radunović: Front u Skupštini ostvario neviđenu dominaciju

''Skupština CG konačno počinje da liči na parlamente zemalja koje imaju neuporedivo dužu tradiciju. Ne toliko zbog stručnih diskusija, koliko zbog dinamike rada, žestokih polemičkih tonova, hrabrih i iskrenih istupa poslanika, ali i povremenih incidentnih situacija'', saopštio je preko društvenih mreža, Slaven Radunović poslanik Demokratskog fronta.
Radunović: Front u Skupštini ostvario neviđenu dominaciju
Portal AnalitikaIzvor

On je u svom obraćanju napisao da televizijski prenosi i lajv striming iz Skupštine su, po svim anketama, nedjeljama ubjedljivo najgledaniji medijski sadržaj. 

''Recimo pošteno, zašto da ne, Demokratski front je u paramparčad razbio sliku o "visokom domu" koji je decenijama bio primjer licemjerstva, laži i visoke korupcije. Veliki broj poslanika, naviklih na "socijalističko" funkcionisamje parlamenta, nisu se snašli u novim okolnostima, pa je Front, nošen energijom i porukama višemjesečnih protesta, ostvario dosad neviđenu dominaciju'', kazao je on.

Radunović navodi da pored poslanika DPS-a u posebnom problemu su se, kako kaže, našli i poslanici opozicije koja je odlučila ''da se bori protiv Mia Đukanovića tako što participira u njegovoj vladi''.

''Izuzimajući njih par mladjih i hrabrijih, ostali ne ulaze u plenarnu salu, zbog nedostatka argumenata za polemiku sa uvijek spremnim kolegama iz DF-a. Ono što pada u oči je odnos nekoliko štampanih medija, koji se tradicionalno smatraju opozicionim prema događanjima u Parlamentu. Posebno onih kojima su izvještaji iz Skupštine, pa čak i sa onih dosadnih sjednica, bili okosnica rubrike o politici.'', istakao je Radunović.

U daljoj kritici, poslanik Demokratskog fronta navodi da bi urednici štampanih medija ipak trebali da stave prst na čelo i razmisle kako o tiražu tako i o jadnom političkom rejtingu. 

''Favorizujući Milove ministre i njihove saradnike po dubini, došli su u situaciju da i oni navijaju da se što prije prekinu direkni TV prenosi iz Skupštine, kako bi njihovi tekstovi o zamišljenim uspjesima "Vlade izbornog povjerenja" dobili na značaju. Bolje bi bilo da ti štampani mediji, a i njihovi drugari iz "konstruktivne" i Milu poželjne opozicije, još jednom razmisle: prvi o tiražu, a drugi o jadnom političkom rejtingu. Do slobode!'', zaključio je Radunović.

Portal Analitika