Politika

SDP: Rječnik koji ne priliči predsjedniku Vlade

SDP je uputio saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
SDP: Rječnik koji ne priliči predsjedniku Vlade
Portal AnalitikaIzvor

“Rječnikom koji ne priliči predsjedniku Vlade, gospodin Đukanović je saopštio da „pet para ne da“ za sporazum koji je sam potpisao. Nažalost, nije prvi put da g. Đukanović ne poštuje sopstveni potpis. Danas ruši dogovor jer u Sporazum i prelaznu vladu on ne bi ni ulazio da nije bilo međunarodnog pritiska i učešća EU u tom procesu kome se on, poznato je, žestoko protivio. Ulazak opozicije u vlast radi kontrole izbora na šta je u januaru morao pristati u decembru je nazivao istorijskim i globalnim fenomenom.

U Sporazumu koji je premijer potpisao jasno piše: „Politički subjekti iskazuju spremnost da zakone ili odluke od posebnog značaja usvajaju konsenzusom“. Dakle ili EPCG nije dovoljno značajna ili premijer ne poštuje sopstveni potpis, sve ostalo, što bi on rekao, nije ozbiljna politika, već politikanstvo.

Ono što je sigurno SDP neće dozvoliti da se korumpiranom parlamentarnom većinom krčmi najveće, trajno i nepovratno dobro kakvo je EPCG. Takođe nije tačno, kako kaže premijer, da je oriđinal crnogorski da se o strateškim interesima odlučuje dogovorom, već dobra praksa u razvijenim demokratijama – kod nas i dio potpisanog političog sporazuma. Crnogorski oriđinal je da premijerov prvi saradnik rukovodi organizovanom kriminalnom grupom, dok se zbog grešaka njegove vlade premijerovom bratu plati 10 miliona eura naših para – to je oriđinal crnogorski.

Kaže da bi se “nasmijao u lice” onom  ko bi mu predložio da se o najvažnijim pitanjima odlučuje konsenzusom, iako je to dogovarao njegov zamjenik gospodin Marković, a on sam potpisao. To što se smije u lice prvom saradniku i obavezi poštovanja potpisa nije ništa novo.

Bivšeg prvog saradnika je ispratio u zatvor, sadašnjem se “samo smije u lice” jasno pokazujući svima da je njemu prvi saradnik jedino Prva banka”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Bojan Zeković, član Predsjedništva SDP-a.

 

Portal Analitika