Zanimljivosti

Upoznajte čovjeka koji je pobedio rak: Jedan korijen efikasniji od hemoterapije

Naučnici su otkrili da korijen ove biljke djeluje bolje od hemoterapije jer ona ubija sve ćelije, a korijen maslačka samo one zahvaćene karcinomom.
Upoznajte čovjeka koji je pobedio rak: Jedan korijen efikasniji od hemoterapije
Portal AnalitikaIzvor

Džon di Karlo, 72-godišnjak je koji se lično uvjerio u ljekovitost maslačka. Prošao je intenzivne i agresivne tretmane hemoterapije, a na liječenju proveo pune tri godine prije nego što su ga doktori pustili kući da sa svojim najbližima provede posljednje dane.

S obzirom na to da su doktori imali sve manje alternativa u pronalasku rješenja u borbi protiv njegove bolesti predložili su mu da pije čaj od korijena maslačka, a nakon samo četiri mjeseca doživio je remisiju bolesti.

Na Univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je istraživanje na Odseku za hemiju i biohemiju, a rezultati ulivaju novu nadu svim oboljelima od ove teške bolesti.

Naime, došli su do zaključka da korijen maslačka ubija ćelije zahvaćene karcinomom. Još jedna korisna spoznaja je i ta da nema nikakav štetan učinak na ostale stanice u našem organizmu.

Čaj maslačka deluje na zahvaćene ćelije tako da se one unutar 48 sati doslovno raspadaju, a za to vrijeme zdrave ćelije ostaju neokrznute, utvrdilo je ovo istraživanje. Kontinuirani tretman korijenom maslačka može uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog neočekivanih rezultata istraživači nastavljaju s istraživanjem ove čudesne biljke.

Čaj od korenja maslačka

Stavite šaku svežeg korena maslačka na jedan litar vruće vode. Procedite nakon deset minuta. Pijte 3 šoljice dnevno.

 

Portal Analitika