Svijet

Obamin polubrat podržava Donalda Trampa

Polubrat američkog predsjednika Baraka Obame, koji živi u Keniji, rekao je da podržava predsjedničkog kandidata republikanske stranke Donalda Trampa, a ne kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, koju je Obama podržao.
Obamin polubrat podržava Donalda Trampa
Portal AnalitikaIzvor

Malik Obama smatra da Tramp ima mnogo energije i da je vrlo jednostavan.

"Klintonova nije poštena jer kaže da nije otkrila nikakve tajne podatke, a jeste. I ja ne vidim takvu osobu kao predsjednika SAD", rekao je on.

On je takođe zamjerio demokratskoj kandidatkinji što podržava istopolne brakove.

"Ja sam musliman, to je nešto što Bog ne bi odobrio. Republikanska stranka ne podržava to", dodao je on.

Malik Obama je rekao i da je razočaran što njegov polubrat nije učinio više da podrži svoju kenijsku porodicu i zemlju. Obamin otac je bio Kenijac.

"Nezadovoljan sam i razočaran. Kada je postao predsjednik (SAD) bilo je mnogo uzbuđenja i nade da će učiniti toliko stvari za nas i za zemlju. Ne mislim da je to ostvario", rekao je polubrat američkog predsjednika.

Tramp je u tviter poruci izrazio iznenađenje zbog stava Malika Obame i napisao "vjerovatno se predsjednik loše ponio prema njemu, kao uostalom i prema svima drugima".

Otac predsjednika Obame i Malika Obame bio je Kenijac, a poginuo je u automobilskoj nesreći 1982. godine. Iza sebe je ostavio tri žene, šest sinova i jednu ćerku. Sva njegova djeca osim Malika i najmlađeg Džordža Obame, žive u Velikoj Britaniji ili u SAD.

Malik Obama (58) je izazvao skandal 2010. kada je uzeo jednu tinejdžerku za svoju treću ženu. On se kandidovao za guvernera svog okruga Siaja 2013. godine ali je ubjedljivo izgubio. Bio je nezadovoljan što ga njegov polubrat nije podržao.

Izvor: N1

Foto: Reuters/Thomas Mukoya

Portal Analitika