Region

Drama u Hrvatskoj: Policija intenzivno traga za nestalim Avganistancima

Hrvatska policija intenzivno traga za trojicom maloljetnih Avganistanaca koji su nestali u nepoznatom smjeru još 21. jula u večernjim satima iz Splita, sa lokacije na kojoj su bili privremeno smješteni.
Drama u Hrvatskoj: Policija intenzivno traga za nestalim Avganistancima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Trojica braće Rezepur, Umid (12), Hamed (14) i Hadi (17) dignuli su policiju na noge. Riječ je o mladićima koji su prije nekoliko mjeseci zatečeni u ilegalnom prelasku državne granice.

Bili su sami pa je, nakon obrade u policiji, alarmiran i Centar za socijalni rad. Pošto su mladići migranti, dodijeljen im je posebni staratelj, a sva trojica su podnijela zahtjev za azil i postupak je, kako saznaje hrvatski Jutarnji list, još u toku.

Iz splitske policije poručuju da se preduzimaju sve radnje kako bi se pronašli nestali maloljetnici, a ne isključuje se ni mogućnost da su već napustili teritoriju Hrvatske.

Zanimljivo je da su i u Zagrebu iz hotela Porin 23. jula nestali Avganistanci Norman Akhtar (14) i Faruk Zalamudin (14). Oni su napustili krug prihvatilišta zanemarivši kućni red. Iako su se vratili u hotel Porin tek sjutradan, u međuvremenu je prijavljen njihov nestanak, pa je za tinejdžerima policija neko vrijeme i tragala.

Jutarnji.hr

Portal Analitika