Crna hronika

Procesuiran osumnjičeni I.M. za paljenje vozila

Hercegnovska policija identifikovala je i procesuirala nadležnom tužiocu sugrađanina I.M. (32), zbog sumnje da je u februaru podstrekao dvije osobe da u tom gradu zapale vozilo D.K. kojem, kako se sumnja, duguje novac.
Procesuiran osumnjičeni I.M. za paljenje vozila
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije je saopšteno da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je I.M. podstrekao dvije, za sada nepoznate, osobe da zapale vozilo D.K. iz Nikšića, sa boravkom u Herceg Novom, kojem, prema saznanjima, duguje tri hiljade EUR. 

''Ta dva lica, na čijem se identifikovanju radi, su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa D.K, 29. februara oko 23 sata i 50 minuta, benzinom polila putničko motorno vozilo „BMW“, hercegnovskih registarskih oznaka, vlasništvo D.K, koje je bilo parkirano u Igalu, a potom izazvala požar na vozilu“, kaže se u saopštenju.

Službenici Centra bezbijednosti su, navodi se, po prijavi događaja, izvršili uviđaj na licu mjesta i preduzeli policijske mjere i radnje koje su dovele do identifikovanja lica za koje se sumnja da je naručilo izvršenje ovog krivičnog djela.

''U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, poseban izvještaj protiv I.M, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, je ovom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja“, dodaje se u saopštenju. 

Iz policije podsjećaju da su u prvoj polovini godine na području Herceg Novog izvršena četiri krivična djela koja se odnose na izazivanje požara na vozilima, od kojih su do sada rasvijetljena tri, dok se radi na rasvjetljavanju jednog .

Portal Analitika