Politika

SDP: DPS ignoriše sporazum o fer i slobodnim izborima

„Nepojavljivanjem njihovih poslanika na konsultativno saslušanje povodom Predloga zakona o izmjenama Zakona o medijima, DPS šalje poruku ignorisanja Sporazuma o fer i slobodnim izborima koji predviđa donošenje ovog akta.“poručuju iz Socijaldemokratske partije.
SDP: DPS ignoriše sporazum o fer i slobodnim izborima
Portal AnalitikaIzvor

„Predstavnici opozicije su podnijeli ovaj Predlog zakona u dubokoj vjeri da se radi o kvalitetnom rješenju koje sadrži evropske standarde iz ove oblasti i očekivali su konstruktivan pristup ovom pitanju. Predlog zakona je bio otvoren za sugestije i amandmane što je i bila i intencija samog saslušanja koje su poslanici DPS opstruirali. Očigledno da je DPS izabrao da minira donošenje ovog akta i time poslao poruku da im sasvim odgovara trenutno stanje u medijskoj sferi, primitivizacija medijske scene i uvezena PINK-Informer propaganda kojom su kontaminirali crnogorski medijski prostor.“kazali su oni.

„Zbog ovakvog neodgovornog i bahatog odnosa prema ovom i drugim važnim pitanjima koja se tiču samog Sporazuma o fer i slobodnim izborima, DPS preuzima na sebe veliku odgovornost za dalje političke procese i odluke koje se tim povodom budu donosile.“zaključuju iz SDP-a.

Portal Analitika