Crna hronika

Usvojen sporazum o priznanju krivice Dragana Marovića

Rješenjem Višeg suda u Podgorici Kvs br.67/16 usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Dragana Marovića zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja iz čl. 416.st.3. u vezi st.1. u vezi čl.49. Krivičnog zakonika Crne Gore, izvršenog na organizovan način, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Višeg suda.
Usvojen sporazum o priznanju krivice Dragana Marovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Protiv navedenog rješenja oštećeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vijeću ovog suda, kaže se u saopštenju.

Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom.

Podsjetimo, okrivljeni Marović je zaključio sporazum o priznanju krivice sa specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem, u kojem je priznao da je izvršio krivično djelo „produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja izvršeno na organizovan način“. Saglasio se da ga sud osudi na zatvorsku kaznu od sedam mjeseci, te plaćanje sudskih troškova od 1.100 eura.

Portal Analitika