Muzika

FOTO: Thunder fest žurka za 15.000 ljudi

Poslije dvije uzbudljive noći i nezaboravnih nastupa zvijezda elektronske i hip hop scene, uz prisustvo 15.000 ljudi na aerodromu u Beranama, završen je treći Thunder fest.
FOTO: Thunder fest žurka za 15.000  ljudi
Portal AnalitikaIzvor

Najpopularniji grčki haus duo „Bang La Decks“ su kao glavne zvijezde svojim nastupom zatvorili festival i izazvali opšti haos na aerodromu hitovima poput „Kuedon“, „Utopia“, „Aide“, „Zouka“... Publika je neumorno ispratila čitav njihov set, a oni su dokazali da se radi o sastavu koji redovno na festivalima ima fantastične nastupe.

Jedna od poznatijih hip hop grupa u Srbiji, ali i regionu, Bad copy u punom sastavu - Ajs Nigrutin, Skaj Vikler i Timbe u potpunosti je opravdala status zvijezda prve večeri festivala. Popularni beogradski trio zapalio je publiku na Thunder festu, izvodeći svoje velike hitove Esi mi dobar, Žurka, Uno, due, tre, Džastin Biberi...

omok

Guru dobrog raspoloženja i još bolje muzike, Bane Lalić sa svojom ekipom MVP predstavio je festivalskoj publici najpoznatije pjesme, a numera „Celu noć i celi dan“ otvorila je njihov nastup u subotu.

Još jedna velika zvijezda beogradske hip hop scene, muzičar Struka, sa kolegama Ludim i Ćjofom MC, uz podršku lokalnog DJ-a Lanmija, svoj nastup je odmah počeo hitovima, među kojima je i „Oči u oči“, a najveće oduševljenje je izazvao kod mlađeg dijela publike. Nakon nastupa bio je veliki broj onih koji su čekali u redu kako bi se fotografisali sa njim.

U nedjelju je opravdao status najtraženijeg crnogorskog DJ-a i Budvanin Lucky DEE. Neumoran u miksu, Lucky je konstantno pržio prepoznatljiv elektro stil uz podršku Miloša Boškovića na violini, poznatijeg kao Milosh violin i popularnog MC Marka.

jkkl

Kragujevački duo „Sax 'n' Groove“ koga čine čine DJ Muki i sakosfonista Lane Sax su elektro vibracijama praćenim zvukom saksofona natjerali sve da ne štede snagu tokom DJ lekcije iz plesne muzike. Za kratko vrijeme napravili su odličnu žurku na beranskom aerodromu.

Najpopularniji bosanski DJ i producent Nebs Jack svojim setom dokazao je zašto je među vodećima na regionalnoj elektronskoj sceni.

Nastup crnogorskog hip hop muzičara Prefixa obilježila je sjajna atmosfera i kvalitetan zvuk koji je pubila pozdravila glasnim ovacijama.

Prvo veče festivala otvorio je jedan od najboljih gradskih DJ-eva, poznatiji kao DJ Johnnyzza, dok je drugo veče to učinio najmlađi, DJ Popsy.

Jedinstveno muzičko putovanje publici je priuštio plesni klub „Duga“ sa koreografijom „Work“. I za njih je Thunder fest posebno mjesto.

Zajednička ocjena svih izvođača jeste da je beranski festival možda i najbolje mjesto na kojem su nastupili. Odličan festival, publika sjajna, bio je njihov komentar.

lala

„Beranski festival je prerastao i neke festivale sa dužom tradicijom, ali mi imamo i tendenciju da i dalje rastemo. Svake godine se trudimo da uvedemo novine, dovedemo što bolje izvođače. LJude treba privući da dođu ovdje, a mi smo upravo to i učinili. Sigurni smo da ćemo i sledeće godine dati maksimum i u sadržaju i u organizaciji. Motiv su naši posjetioci i njihove riječi hvale“, kazao je Ivan Radević, direktor Turističke organizacije Berane koja je organizator festivala.

Thunder fest i Berane posjetili su brojni Podgoričani, Budvani, Kotorani, Bjelopoljci, ali i turisti iz zemalja zapadne Evrope koji su trenutno u Beranama.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Thunder festa bila je Opština Berane, a generalni sponzor Beck's pivo. Festival je podržalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, dok su medijsku podršku pružile radio stanice D i Berane, te dnevne novine Dan. Ostali sponzori su hotel „Luka's“ (Berane) i „Jegermeister“.

Besplatan ulaz, otvoreni šankovi sa povoljnim cijenama hrane i pića, kao i smješataja u Beranama odlična su preporuka za sve one koji do sada nisu posjetili festival, a planiraju da to učine naredne godine.

Portal Analitika