Ostalo

Olimpijsko selo nespremno dočekalo sportiste

Australijski sportisti odbili su da se usele u Olimpijsko selo po dolasku u Rio de Žaneiro, ali je organizator brzo reagovao i riješio probleme.
Olimpijsko selo nespremno dočekalo sportiste
Portal AnalitikaIzvor

"Oziji" su se žalili na uslove smještaja i probleme kao što su zapušeni toaleti, curenje iz cijevi, štrčanje žica za struju. U međuvremenu je domaćin napravio "fantastičan napredak" pa su se Australijanci na kraju smjestili u prostorije predviđene za njihov tim.

Rio ima problema sa dočekom sportista jer po izvještaju zapadnih medija nije u potpunosti spreman, ali domaćini ističu da više od 600 ljudi radi bez pauze kako bi sredio sve probleme. Brazil je potrošio 1,5 milijardi dolara na 31 zgradu u Selu u kojem se nalaze i teniski, fudbalski tereni, bazeni, te smještaj za oko 18.000 sportista i zvaničnika. 

Domaćini su na česte kritike Australijanaca odgovorili da je Selo u Riju lepše o onoga u Sidneju 2000, te da su spremni da stave i kengure "da skaču po okolini" kako bi se osjećali kao kod kuće. 

Međutim, nijesu se žalili samo Australijanci. Predstavnici Novog Zelanda, Italije i Velike Britanije su takođe imali zamjerke što nije sve spremno, a neki od njih su čak samostalno angažovali majstore kako bi se "brzo riješili kvarova". 

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta su istakli da su u pitanju "manje stvari" i da je to "normalno za sve Igre".

Portal Analitika