Politika

Konsultativno saslušanje o Zakonu o medijima bez glavnih medija

Odbor za politički sistem održaće danas konsultativno saslušanje u vezi sa Predlogom izmjena i dopuna Zakona o medijima. Saslušanju neće prisustvovati predstavnici Dnevnih novina, Pobjede, Pinka i TV Prva.
Konsultativno saslušanje o Zakonu o medijima bez glavnih medija
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedavajuća Odborom, Snežana Jonica rekla da su na sjednicu u ime Vlade pozvani ministri pravde i kulture – Zoran Pažin i Pavle Goranović.

Ispred civilnog sektora pozvani su predstavnici Akcije za ljudska prava, Koalicije „Saradnjom do cilja“, Građanske alijansa i Centra za građansko obrazovanje.

Jonica je rekla da je sa Pravnog fakulteta pozvana Aneta Spaić.

“Poziv će dobiti i predstavnici Agencije za elektronske medije, Medijskog savjeta za samoregulaciju, Udruženja nezavisnih elektronskih medija i Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore”, rekla je Jonica agenciji MINA.

Ona je ranije precizirala da će poziv za učešće biti upućen i predstavnicima četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom - TVCG, Vijesti, Prva i Pink, kao i predstavnici četiri dnevne novine - Dan, Vijesti, Pobjeda i Dnevne novine.

“Rukovodstvo Skupštine je preuzelo obavezu da ukoliko Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o medijima bude na plenumu prije saslušanja rok za podnošenje amandmana na ovaj zakon bude produžen, tako da će se moći podnositi amandmani još 24 časa nakon saslušanja”, pojasnila je Jonica.

Portal Analitika