NATO

Kacin: London i Ankara neće odugovlačiti ratifikaciju

Slovenački ambasador pri NATO-u Jelko Kacin ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da proces ratifikacije pristupnog Protokola veoma dobro napreduje i da očekuje takav trend i u narednim mjesecima. Slovenački diplomata je dodao da ne očekuje probleme prilikom potvrđivanja tog dokumenta u Turskoj i Velikoj Britaniji bez obzira na događanja u tim državama.
Kacin: London i Ankara neće odugovlačiti ratifikaciju
Portal AnalitikaIzvor

- Nema nikakvog razloga za skepsu ili bilo kakvu sumnju da bi Ankara, ali i London mogli da eventualno odgode ratifikaciju Protokola. Taj dokument je potpisan u Briselu od strane ministara vanjskih poslova svih država članica NATO-a i svi će se striktno držati tog potpisa - rekao je Kacin za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, Velika Britanija nije najavila izlazak iz NATO niti izlazak iz Evrope. - Samo je izglasala odlazak iz Evropske unije. Međutim, i za tu najavu se još sa sigurnošću ne zna šta i kako. Britanci nijesu očekivali takav ishod i sada im je teško. Oni su posvećenizajedničkoj kolektivnoj odbrani i znaju šta Alijansa znači u bezbjednosnom i politič- kom smislu - kazao je Kacin.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika