Abiznis

Ogromno poskupljenje popularnog agruma: Limun skuplji od piletine

Visoka cijena limuna u trgovačkim lancima i na pijacama posljedica je rasta nabavne cijene i troškova prevoza tog artikla, saopšteno je iz kompanije ,,Voli“. Došlo je, naime, do naglog i velikog rasta cijena limuna.
Ogromno poskupljenje popularnog agruma: Limun skuplji od piletine
Portal AnalitikaIzvor

Cijena tog popularnog agruma ovih dana dostiže i do tri eura, dok se prije mjesec, dva mogao naći za upola manju cijenu. Trenutno je kilogram limuna skuplji od kilograma piletine i svinjetine, košta koliko i kilogram nemasnog sira, koliko dva kilograma grožđa, odnosno tri i po kilograma breskvi.

 - Maloprodajnu cijenu limuna diktira nabavna cijena artikla, carinski troškovi, ali i troškovi prevoza koji su visoki zbog udaljenosti zemlje iz koje uvozimo – saopšteno je Pobjedi iz ,,Volija“. Navedeno je da se u okviru njihove prodajne mreže trenutna maloprodajna cijena limuna kreće u rasponu od 2.39 do 2.99 eura, u zavisnosti od koncepta objekta.

- Primjenjujemo najniže moguće marže na limunu – naglasili su iz ,,Volija“ i kazali da se u ovo doba godine limun može nabaviti jedino u Argentini. - Aktuelna visina cijene zadržaće se sve dok ne počne prodaja turskog limuna, a to je otprilike tokom oktobra – pojasnili su iz ,,Volija“ i poru- čili da trenutna cijena limuna nije specifičnost, jednostavno nije sezona tog voća. Oni su dodali da nestabilna politička situacija može da uslovi rast cijene limuna.

Portal Analitika