Finansije

Đukanović sa šeikom Mohamedom: Želimo da privučemo što više investicija iz UAE

Premijer Crne Gore Milo Đukanović i potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija Mohamed Bin Rašid Al Maktum danas su se sastali, javlja CdM.
Đukanović sa šeikom Mohamedom: Želimo da privučemo što više investicija iz UAE
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama sa sajta Vlade UAE, Đukanović je na sastanku istakao da je želja crnogorske vlade da privuče što više investicija iz te zemlje, naročito privatnog sektora i preduzetnika.

Šeik Mohamed je na sastanku kazao da je uvjeren da će zakoni i regulative u Crnoj Gori štititi strane investicije, ističući da se vlada i privatni sektor UAE raduju budućoj saradnji i osnaživanju ekonomskih, turističkih i kulturnih veza dvije zemlje.

- Mladi treba da imaju jednake mogućnosti za zaposlenje koje će im omogućiti pristojan život - dodao je šeik Mohamed.

Đukanović je podsjetio na korake koje preduzima IDC u Porto Montenegro, pozdravljajujući investicije vlade UAE u našoj zemlji, sa naglaskom da one imaju podsticaj za doprinos željenih ekonomskih ciljeva.

Šeik Mohamed i Đukanović su takođe razmijenili mišljenja o najnovijim međunarodnim dostignućima i važnosti unapređenja bezbjednosti i mira širom svijeta. Razmatrali su bilateralne odnose između UAE i Crne Gore i načine za dalje promovisanje ovih odnosa u cilju povećanja zajedničkih investicija.

Pored Đukanovića, sastanku su prisustvovali i ministar turizma Branimir Gvozdenović i ambasador Crne Gore u UAE Darko Uskoković.

Izvor i foto: CdM

Portal Analitika