Svijet

Sanders pozvao pristalice da glasaju za Klinton, oni ga izviždali

Berni Sanders pozvao je danas na konvenciji Demokrata u Filadelfiji svoje pristalice da podrže Hilari Klinton, njegovu suparnicu za demokratsku predsjedničku nominaciju, na što su mu oni odgovorili zvižducima i poručili da žele njega.
Sanders pozvao pristalice da glasaju za Klinton, oni ga izviždali
Portal AnalitikaIzvor

Sanders je kritikovao republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, upozorivši da je on opasan za budućnost zemlje i poručivši da „mora biti poražen“, ali neki od prisutnih su ga izviždali kada je rekao da „Hilari Klinton mora da bude izabrana“.

- Braćo i sestre, živimo u stvarnom svijetu. Tramp je nasilnik i demagog - rekao je, na što su neki odgovorili „Hilari je takođe“.

- Ona je „ukrala“ - povikao je neko iz publike.

Demokratska stranka potresena je objavom više od 19.000 mejlova Demokratskog nacionalnog odbora, njenog upravnog tijela, u petak na WikiLeaks-u kojima je otkrivena pristranost prema Klinton na štetu Sandersa, na što se i on sam ranije žalio.

Ispitivanje javnog mnjenja koje je objavio CNN/ORC pokazuje da Tramp ima vodstvo od tri postotna boda u odnosu na Klinton. Anketa je sprovedena od 22. do 24. jula, a moguća greška je 3,5 postotnih bodova.

Izvor i foto: Index.hr/Hina

Portal Analitika