Društvo

CEDIS: Zeta i Barutana barem do sjutra u mraku zbog porodice Stamatović

Domaćinstva u Zeti i Barutani cijeli dan su bez napajanja električnom energijom, a iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema navode za CdM kako je uzrok tome - porodica Stamatović na čijem je imanju dalekovod koji je trenutno u kvaru.
CEDIS: Zeta i Barutana barem do sjutra u mraku zbog porodice Stamatović
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno CEDIS-a, „problem nije u dalekovodu koji, zbilja, jeste u kvaru“, već što „porodica Stamatović, na čijem se terenu nalazi dalekovod, ne dozvoljava pristup tom objektu radnicima CEDIS-a“.

CEDIS je danas od suda zatražio privremenu mjeru kako bi njihovi radnici mogli ući u posjed i otklonili kvar, a sud će sjutra dostaviti traženo.

- Bukvalno su ostavili na milost i nemilost ljude u Zeti da im se po malo, na svaka dva sata, pušta struja. Ne može čitav konzum da se pusti, jer će pući sistem, a porodica Stamatović ne dozvoljava da se kvar popravi. Sud je obećao da će ujutro poslati privremenu mjeru - piše CdM.

Prema riječima zaposlenih u CEDIS-u, porodici Stamatović ovo nije prvi put da ometaju rad ekipa distribucije prilikom otklanjanja kvarova, „zbog čega beznaponska stanja traju duže nego što bi realno trebalo, pa tako i potrošači ne mogu biti napojeni električnom energijom u realnom roku“.

Izvor: CdM

Portal Analitika