Kultura

GRAD TEATAR: "Aveti" i zbornik Instituta za strane jezike pred budvanskom publikom

Prošlogodišnja produkcija festivala, „Aveti“ Henrika Ibzebna, biće večeras igrana na sceni Vještica od 21 i 30 časova, dok će pola časa ranije na Trgu pjesnika biti predstavljen zbornik radova Instituta za strane jezike iz Podgorice.
GRAD TEATAR: "Aveti" i zbornik Instituta za strane jezike pred budvanskom publikom
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače: Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan Marić i Jovana Gavrilović.

Predstavu nastalu u saradnji sa Heartefact-om i Bitef teatrom iz Beograda, te festivalom MESS iz Sarajeva režirao je Andrej Nosov. Dramaturg je Vuk Bošković, scenografkinja Mirna Ler, kostimografkinja Lejla Hodžić, a koreograf Nikola Tomašević.

Zbornika radova Instituta za strane jezike iz Podgorice „Analiza diskursa - teorije i metode“ koji je uradila Slavica Perović biće predstavljen na Trgu pjesnika od 21 čas.

Osim Perović - profesorice Instituta za strane jezike i urednice izdanja i autorke jednog od tekstova, o zborniku će govoriti prof. dr Ivana Milošević Trbojević sa Katedre za anglistiku Filološkog fakulteta u Beogradu i prof. dr Igor Lakić, lingvista i vanredni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

- Knjiga „Analiza diskursa - teorije i metode“, u cjelini gledano, naučno je štivo izuzetne vrijednosti... Uređivačko umijeće ovu knjigu čini tekstom koji ima odlike kontinuuma - pojma tako važnog u savremenoj nauci o jeziku i značenju. Iz te odlike proizlazi još jedan kvalitet ove knjige - a to je njena, sadržajem obezbijeđena, prijemčivost za čitaoca, bilo da je tek u fazi lingvističko-istraživačke inicijacije ili u nekoj kasnijoj, kada se upusti u uvođenje drugih u krug jezičkih poslenika - zapisala je Trbojević Milošević u predgovoru zbornika.

K.J.

Portal Analitika