Društvo

Osam službenika MUP-a kao ispomoć zbog gužvi u "Limenci"

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je u petak osam službenika iz Direktorata za upravne unutrašnje poslove na ispomoć u Područnu jedinicu Podgorica, kako bi se na adekvatan način riješio problem gužvi u „Limenci“, koji je nastao usljed povećene frekventnosti zahtjeva za izdavanje različitih vrsta dokumenata, u prvom redu zahtjeva za registraciju motornih vozila, saopšteno je Portalu Analitika iz Službe za odnose s javnošću MUP-a.
Osam službenika MUP-a kao ispomoć zbog gužvi u "Limenci"
Portal AnalitikaIzvor

- Kao i svake godine u ljetnjem periodu primjetan je povećan priliv zahtjeva za registraciju motornih vozila, koje predaju vlasnici lično ili preko stanica za tehnički pregled vozila. Imajući u vidu da službenici PJ Podgorica pored ovih zahtjeva svakodnevno zaprimaju i zahtjeve za rješavanje drugih upravnih stvari, poput zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, oružnog lista, dozvole za privremeni boravak stranaca, a od 2015. godine, kada su prostorije „Limenke“ renovirane, u ovoj zgradi se izdaju i saobraćajne dozvole, čime je na jednom mjestu objedinjeno pružanje svih usluga iz upravnih unutrašnjih poslova, te je samim tim i frekventnost građana u ovoj PJ veća - ističe se u saopštenju.

Oni dodaoj kako službenici te jedinice dnevno usluže od 1.300 do 1.500 građana, što po osnovu primanja zahtjeva, što po osnovu izdavanja raznih vrsta dokumenata, a samo je u petak PJ Podgorica po raznim osnovama primila je 970 zahtjeva i izdala više od 600 dokumenata, izvoda i uvjerenja.

- Pored navedenih aktivnosti, PJ Podgorica od nedavno sprovodi i aktivnosti koje prozilaze iz izbornog zakonodavstva za koje je nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova. Naime, shodno obavezama koje proizilaze iz Zakona o biračkom spisku, službenici ove organizacione jedinice su u posljednih 15 dana poslali oko 2.000 pisanih obavještenja o promjenama biračkog mjesta, a u narednom periodu predstoji slanje još 2.000 odštampanih obavještenja građanima. Uprkos brojnim navedenim obavezama, službenici PJ Podgorica, uz maksimalan trud i prekovremeni rad, uspijevaju da riješe zahtjeve građana u najkraćem mogućem roku. Službenici koji su nedavno upućeni na ispomoć u PJ Podgorica će u tom smislu biti od velike pomoći, u cilju prevazilaženja aktuelnih kadrovskih i organizacionih izazova - dodaju iz MUP-a.

Portal Analitika