Abiznis

Gvozdenović u Italiji: Dogovor u vezi sa završetkom izgradnje Eko-zgrade

Delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma, koju predvodi ministar Branimir Gvozdenović,boraviće u radnoj posjeti Republici Italiji.
Gvozdenović u Italiji: Dogovor u vezi sa završetkom izgradnje Eko-zgrade
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete, ministar Gvozdenović će se sastati sa ministrom zaštite životne sredine, kopna i mora Republike Italije Đan Lukom Galetijem, kada će se utvrditi smjernice za dalje unaprijeđenje ukupnih odnosa Crne Gore i Republike Italije kroz definisanje prioritetnih oblasti i projekata od zajedničkog interesa.

Takođe, u cilju jačanja bilateralne saradnje sa Republikom Italijom, kao jednim od strateških partnera Crne Gore u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine, biće potpisanitehnički dogovori kojima će se omogućiti nastavak izgradnje Eko-efikasne zgrade u Podgorici.

Pomenutim tehničkim dogovorima se regulišu i uređuju uslovi realizacije sredstava koja su dodijeljena od strane Ministarstva zazaštitu životne sredine, kopna i mora Italije, za aktivnosti koje su predmet bilateralne saradnje Crne Gore i Italije u oblasti zaštite životne sredine, uključujući izgradnju Eko-efikasne zgrade. Takođe, zaključivanjem Dogovora obezbijediće se nastavak implementacije aktivnosti definisanih Memorandumom o razumijevanju u oblasti zaštite životne sredine (2004.) i Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Italije o saradnji u oblasti zaštite životne sredine.

Portal Analitika