Politika

Bečić dostavio podatke o šteti u predmetu Limenka

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, dostavio je vrhovnom državnom tužiocu konačne i precizne podatke o visini štete koja je nastupila po državni budžet u predmetu „Limenka“.
Bečić dostavio podatke o šteti u predmetu Limenka
Portal AnalitikaIzvor

„Iz akta Ministarstva finansija od 20. jula jasno je da direktna šteta koja je u predmetu „Limenka“ nastupila po Budžet Crne Gore i koja je isplaćena građaninu Acu Đukanoviću iznosi 10.598.610,21 EUR“, saopštile su Demokrate.
Međutim, kako navode iz te partije, javnost treba posebno da cijeni „skandaloznu činjenicu da Vlada Crne Gore i resorna ministarstva nijesu pokretala postupak za utvrđivanje bilo čije političke, građansko -pravne ili radno-pravne odgovornosti zbog nastupanja štete po državu od 10,6 miliona EUR“.
„Ni protek vremena od šest godina, od kada je država ušla u nepoštovanje ugovornih obaveza, ni vrijeme duže od tri godine od kada su počeli da se isplaćuju milioni eura građaninu Acu Đukanoviću, ni činjenica što je dobitnik 10,6 miliona EUR brat predsjednika Vlade, nijesu izazvali osjećaj obaveze kod bilo koga u vlasti da makar pokrene postupak za personalizovanje odgovornosti za višemilionsku štetu koja je nastupila po državu“, navode Demokrate.
Za Demokrate, kako su rekli, taj pristup vlasti samo je potvrda da je u slučaju „Limenka“ bila na djelu „sinhronizovana aktivnost više funkcionera vlasti koji su projektovali da porodica Đukanović, bez muke, stekne 10,6 miliona EUR na štetu svih građana Crne Gore“.
„Upravo iz tih razloga, predsjednik Vlade, Milo Đukanović, i ne pomišlja o pokretanju postupka odgovornosti zbog navedene štete. On i njegov brat privatno imaju mnogo razloga da govore o zahvalnosti onim pojedincima koji su bracu namakli 10,6 miliona EUR“, saopštile su Demokrate.
Ko još, kako su rekli, poslije takvog postupanja Vlade u slučaju „Limenka“, može imati i primisli o odgovornom obavljanju državnih poslova od DPS funkcionera.
„Naravno da odgovornosti nema i da, saglasno tome, na narednim parlamentarnim izborima građani treba da promijene ovako neodgovornu vlast, poručile su Demokrate.

Portal Analitika