Abiznis

Jeftiniji transferi u okviru Erste grupe za poslovne subjekte

Erste banka je pravnim licima omogućila jeftinije internacionalne transfere u 12 država regiona u kojima posluju banke članice Erste i Sparkasse grupe. Bez obzira da li šalju ili primaju novac, plaćanje će biti izvršeno na isti dan, navodi se u saopštenju Erste grupe.
Jeftiniji transferi u okviru Erste grupe za poslovne subjekte
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujući sinergiji bankarske grupe i njenom servisu FIT2.0 (Fast Intragroup Transfer), kompanije i preduzetnici imaju 25 odsto niže provizije za inotransfere u okviru banaka članica Erste i Sparkasse grupe, uz definisani minimum od 10 eura za transfere u vrijednosti do 10.000 eura. Povoljnost važi za inotransfere u okviru članica Erste i Sparkasse grupe u: Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji. 
Provizija posredničke banke se ne naplaćuje, a nalogodavac je oslobođen dodatne naknade u slučaju da izabere opciju OUR*. Podsjetimo, Erste banka ne naplaćuje transfere između računa istog pravnog lica u okviru Banke (na primjer sa računa za nacionalni platni promet na račun za međunarodni platni promet). 
Povlašćene tarife primjenjuju se na transfere u valutama EUR, USD, CHF i GBP. U slučaju da su potpuni i ispravni nalozi za valutu EUR i USD predati do 14h, a za CHF i GBP do 11h,  te da su ispunjeni ostali uslovi za FIT2.0 plaćanja, biće knjiženi na isti dan i novac će primaocima biti dostupan istog dana.
Klijenti na blagajni ili kroz elektronsko bankarstvo ne moraju posebno zahtijevati FIT2.0 povoljnosti. Ukoliko nalogodavac i korisnik sredstava imaju u doznaci navedene račune u bankama članicama Erste i Sparkasse grupe, plaćanje ide automatski kroz model FIT2.0.

Portal Analitika