Crna hronika

Viši sud usvojio sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića

Viši sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.
  Viši sud usvojio sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića
Portal AnalitikaIzvor

- Rješenjem Višeg suda u Podgorici Kvs br.56/16 usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Miloša Marovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja iz čl. 416.st.3. u vezi st.1. u vezi čl.25. Krivičnog zakonika Crne Gore, na organizovan način - stoji u saopštenju Višeg suda.

Protiv navedenog rješenja oštećeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vijeću ovog suda.

- Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom - navode iz Višeg suda.

Miloš Marović, sin bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Mrovića, priznao je da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko milion i četristo hiljada eura.

Marović se sporazumom sa Tužilaštvom nagodio da izdrži godinu zatvora i državi plati 380.000 eura.

Definisana je i visina kazne od godinu zatvora. Miloš Marović je izdržao mjesec u Istražnom zatvoru.

Osim toga, određeno je da je dužan da plati protivpravnu imovinsku korist u budžet države u iznosu od 380.000 eura. Sporazumom je definisano da rok uplaćivanja u budžet počinje tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Portal Analitika