Muzika

Goran Bare: Nema rock’n’rolla, ne slušam više ništa

Goran Bare će uvijek biti Goran Bare, ja se osjećam kao i one godine 1984. Jedino što se u meni tu i tamo javi neki poriv da tu muziku oplemenim i učinim malo zanimljivijom, da ne udara stalno isto – kazao je frontmen "Majki", koji je prokomentarisao zanimljiv projekat krajem osamdesetih kada je pod pseudonimom Hali Gali Halid snimio album.
Goran Bare: Nema rock’n’rolla, ne slušam više ništa
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o samostalnom albumu, mješavini rocka, psihodelije i narodne muzike. Onda je, kako kaže, bila ‘velika frka’ oko narodne muzikee jer je od oko 22 miliona ljudi, narodnjake slušalo osamdeset posto države.

– Ja sam napravio neku šalu od tih raznih Halida, Šabana Šaulića i Bišića…Bosanci su tada vodili glavnu riječ. Tad sam se narugao, ali danas narodna muzika više ne postoji, ne vidim više razloga to raditi jer ne vidim razliku između Cece i Lejdi Gage -kaže Bare.

Gledajući hrvatsku estradu danas, Bare smatra da je jedina zvijezda u Hrvatskoj Oliver Dragojević, dok je Mate Mišo Kovač to bio.

– Ja ne stavljam cd Olivera Dragojevića, koji je car, ili Gibonnija, da budem iskren. Ne slušam danas nikoga, nema ništa, nema rock’n’rolla. Da mi dečko prasne tu gitaru i da iz tog udarca čujem istinu, da to nije foliranje i tek tako. Sve je danas ‘ajmo probat biti kao ovi, kao oni’ . U Hrvatskoj, osim Bare i Majki, kvalitetne muzike nema. Strana muzika je nešto drugo. Gledajte, na svijetu ima šest milijardi ljudi, a nas ima 4 miliona – ističe Bare.

Bare je poznat kao glavni komentator političkih i društvenih prilika u Hrvatskoj, pa nismo propustili pitati ga za komentar aktuelne političke situacije i nadolazeće izbore.

– Neću izaći na izbore jer sam apolitičan, znam da su svi isti. Ja nemam tu za koga glasati. Dabogda im se dogodilo ono što oni rade drugima – rekao je kratko.

Novi album uskoro izlazi. Ove godine će ga snimiti, materijala ima za, kako kaže, tri dupla albuma, ali album će izaći kad birokratija to dopusti.

(sibenskiportal.rtl.hr)

Portal Analitika