Abiznis

Radnici "Rade" blokirali saobraćaj

Blokadom magistralnog puta prema Podgorici, u mjestu Ribarevina , radnici jedine fabrike mineralne vode Bjelasica Rada iz Bijelog Polja, izrazili su danas nezadovoljstvo radom većinskog vlasnika Eurofonda iz Podgorice.
Radnici "Rade" blokirali saobraćaj
Portal AnalitikaIzvor

Radnici traže da vlasnik poštuje dogovor iz juna prošle godine postignut nakon štrajka zaposlenih, isplati sedam zaostalih plata, poveže radni staž i pokrene proizvodnju.

Miraš Joksimović, vršilac dužnosti predsjednika sindikata fabrike, kaže da su životi radnika u fabricI i njihovih porodica ugroženi,  zašta niko ne reaguje niti odgovoara, te da je to mnogo bitinije od ugrožavanja saobraćaja.

Nakon petnaestominutne blokade radnici su se povukli sa magistrale  najavljujući za naredne dane  ponovni prekid saobraćaja na novoj lokaciji.

Joksimović je naveo da će radnici blokirati i fabriku iz koje se, kako je kazao, iznose razni elementi pa se radnci plaše da rukovodstvo nerasproda i postojeći vozni park što bi bila konačna propast fabrike.

Stanje u fabrici mineralne vode Bjelasica Rada najslikovitije pokazuje kako je obavljena privatizacija u Crnoj Gori pogotovo na sjeveru države, kazao je poslanik DF Vladislav Bojović, koji se našao u koloni automobila koja se  formirala nakon blokade magistrale.

“Očigledno je da cilj privatizacije bila pljačka društvene imovine , te imovine građana i države , da se radnici u kratkom vremenskom roku ostave bez prava I postanu kolateralna šteta”, istakao je Bojović, najavljujući aktuelizovanje problema radnika Rade i drugih preduzeća na sjeveru koji dijele istu ili  sličnu sudbinu.

..

Radnici su u junu prošle godine prekinuli su štrajk nakon  obećanja većinskog vlasnika Eurofonda da će do kraja 2015 godine isplatiti doprinose za oko 60 zaposlenih.

"Od tada pa do današnjeg dana nije ništa urađeno niti su se oglasili bilo kojim putem da nam objasne zbog čega nisu uplatili doprinose, niti  sedam plata koliko nam duguju”, kazao je Joksimović.

rtcg.me

Portal Analitika