Politika

Bešić: Teško će Vlada izdržati do kraja mandata

Politički analitičar Miloš Bešić ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da Vlada izbornog povjerenja neće izdržati do kraja svog mandata. On je kazao da se „opozicioni ministri“ u Vladi nalaze u ozbiljnom problemu, jer postoji otvoren pritisak opozicione javnosti da otkriju mehanizme zloupotrebe državnih resursa.
Bešić: Teško će Vlada izdržati do kraja mandata
Portal AnalitikaIzvor

- Kada se bude otkrilo da dokaza o tim malverzacijama nema, sa jedne, i kada partije koje su delegirale opozicione ministre postanu svjesne partijskog rejtinga, po mom sudu, prije će se odlučiti da izađu iz Vlade kako bi delegitimisali regularnost izbora, nego da ostanu do kraja u Vladi i da te izbore legitimišu - ocijenio je Bešić.

POBJEDA: Kako ocjenjujete dosadašnji rad „opozicionih ministara“ u Vladi? 

BEŠIĆ: Ovo je interesantno pitanje. Odgovor zavisi od tačke gledišta. Prvo, sa stanovišta tehnokratske operativnosti, mora se reći da su oni radili svoj posao korektno, na način koji nije mnogo različit od onog posla koji su radili DPS ministri. Međutim, sa stanovišta opozicione javnosti, oni nijesu otkrili neke mehanizme izbornih malverzacija koji su se od njih, sa stanovišta ove javnosti, očekivali. Dakle, sa jedne strane, oni su pokazali da nijesu „gori“ od DPS ministara, a sa druge strane oni nijesu pokazali da su „bolji“ od njih. Bojim se da će im prije suditi opoziciona javnost nego bilo ko drugi.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika