Košarka

Poraz od Turske u meču za prvo mjesto

Kadetska reprezentacija poražena je u Tivtu od selekcije Turske 72:71 (20:19, 12:22, 22:15, 18:15) u meču za prvo mjesto na turniru koji je odlična provjera u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje je na programu od 12. do 20. avgusta.
Poraz od Turske u meču za prvo mjesto
Portal AnalitikaIzvor

''Crveni'' su u prvom kolu turnira ubjedljivo savladali Bosnu i Hercegovinu (99:45), ali je Turska u meču za prvo mjesto slavila nakon uzbudljive završnice i osvojila prvo mjesto. Crna Gora će posljednje provjere uoči šampionata u Poljskoj imati 1. i 2. avgusta kada će odmjeriti snage protiv Bosne i Hercegovine.

Nakon izjednačene prve četvrtine, naša reprezentacija je preuzela kontrolu nad dešavanjima na parketu i nakon prvog poluvremena imala je devet poena prednosti – 41:32.

U posljednjih deset minuta, ''crveni'' su ušli dva poena prednosti (56:54), a prednost su posljednji put imali minut i tri sekunde prije kraja kada je Brnović pogodio trojku za vođstvo 71:70.

Turska je nakon tajm-auta postigla poene za 72:71, što je bio i konačan rezultat jer naša reprezentacija nije uspjela da napravi novi preokret.

Crna Gora će posljednje provjere uoči šampionata u Poljskoj imati 1. i 2. avgusta kada će odmjeriti snage protiv Bosne i Hercegovine.

Portal Analitika