Vaterpolo

IVANČEVIĆ: Zakulisne igre protiv budvanskih sportista

Prinuđen sam da reagujem zbog nepozivanja Dejana Lazovića, rođenog Budvanina i jednog od najperspektivnijih vaterpolo golmana na svijetu u vaterpolo reprezentaciju Crne Gore za Olimpijske igre u Riju, istakao je u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika, Marko Ivančević, član OO Cdu Budva.
IVANČEVIĆ: Zakulisne igre protiv budvanskih sportista
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Neshvatljivo je da je naš selektor između Dejana, koji je vanserijski talenat i čiji su kvaliteti svima poznati, ne samo u Italiji, gdje se sada takmiči, i jednog tridesetosmogodišnjeg isluženog veterana izabrao - ovog drugog?!

Nastavlja se praksa kotorsko-novske "osovine" u našem vaterpolu i ignorisanje sportista iz Budve. Imam obavezu - i sportsku i ljudsku - kao nekadašnji saigrač Dejana Lazovića i osvajač zlatne evropske medalje u omladinskoj konkurenciji - da dignem glas protiv ove očigledne sportske nepravde. Moj drug Dejan ne može biti odgovoran što ne pripada ni jednom od klanova u crnogorskom vaterpolu, a još manje zato što je potekao u Budvi.

Posebno mi smeta što se sivilo, prosječnost i zaostajanje, koje je, nažalost, tipično za našu Budvu posljednjih godina, širi i na talentovane i perspektivne sportiste iz našeg grada, koji ne mogu biti odgovorni za greške lokalne vlasti i propadanje budvanskih klubova, koji muče muku sa finansijama i uslovima za rad.

Posebnu odgovornost u svemu ima lokalna vlast u Budvi, koja, pored nesposobnosti da rješava neka životna pitanja naših građana, pokazuje potpunu nezainteresovanost da se brine o interesima budvanskog sporta. Budvi je potrebna domaćinska, odgovorna i efikasna vlast!

Budućnost crnogorskog vaterpola i sporta uopšte nije u onima koji su zreli za zasluženu sportsku penziju, već u mladim snagama, koje potvrđuju svoj nesporni kvalitet i van granica naše Crne Gore.

Isto važi i za našu politiku, od koje su, na našu nesreću, i vaterpolo zvaničnici preuzeli neke loše osobine i pogrešne rezone.

Volim Budvu! - kazao je Ivančević.

Portal Analitika