Abiznis

ŠEHOVIĆ: SD partner svima koji podstiču, a alternativa onima koji sputavaju razvoj

Socijaldemokrate Crne Gore su partner svima koji podstiču, a alternativa onima koji zbog dnevno političkih razloga žele da sputavaju razvoj Crne Gore, navodi se u saopštenju dr Damira Šehovića, potpredsjednika SD-a i poslanika u Skupštini Crne Gore dostavljenom Portalu Analitika.
ŠEHOVIĆ: SD partner svima koji podstiču, a alternativa onima koji sputavaju razvoj
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Kako se izbori primiču, broj onih koji se ponašaju po principu “što gore po Crnu Goru, to bolje po njih” je, na žalost, svakim danom sve veći. Kao da nijesu svjesni da zaštitnici državnih interesa ne mogu biti oni koji sputavajući razvoj rade upravo protiv tih interesa.

Nijesu zaštitnici državnih interesa oni koji opstruiraju, nego oni koji grade autoput, jer je on pretpostavka razvoja, posebno na sjeveru naše države. Zato su Ivan Brajović lično, i partija čiji je predsjednik, spremni da preuzmu punu odgovornost za kompletan projekat.

Patriote, s druge strane, ne mogu biti ni oni koji sprječavaju, nego oni koji grade II blok Termoelektrane u Pljevljima, jer kočničari gradnje II bloka ne štite državni, nego interes uvozničkog lobija, za koji na taj način svjesno ili nesvjesno rade. Zato umjesto da pohvale to što su u Crnoj Gori konačno stvorene pretpostavke za postizanjem energetske nezavisnosti naše države, zbog politikantskih razloga pošto-poto žele da stopiraju njegovu gradnju.

Umjesto da javno pozdrave to što je Vujica Lazović, odnosno SD, u potpunosti zaštititio državni interes ugovorom sa A2A na način što država akcije, koje je prije 7 godina prodala za 434 miliona eura sada može otkupiti za 250 miliona eura u 7 jednakih godišnjih rata, i na taj način uštedjeti oko 200 miliona eura, oni čine sve da ni do potpisivanja tog ugovora ne dođe.

SD će nezavisno od toga što se broj kočničara razvoja sve veći, nastaviti da sa jednakom odlučnošću i posvećenošću vodi ove, ali i sve druge buduće projekte koji su u skladu sa našom vizijom Partnerstva za snažan ekonomski razvoj koji promovišemo. Ovo iz razloga što smo ubijeđeni da samo bogata država može biti država pune socijalne pravde kojoj kao partija težimo, a bogate države nema bez razvijene saobraćajne i energetske infrastrukture - kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika