Protokol

Knežević: Crnogorski narod osjeća Kosovo kao svoj Jerusalim

U sklopu posjete Kosovu i Metohiji, predsjednik Demokratske narodne partije i poslanik u skupštini Crne Gore Milan Knežević, prisustvovao je parastosu ubijenim žeteocima u Starom Grackom, Knežević je ujedno posjetio i grad Prizren.
Knežević: Crnogorski narod osjeća Kosovo kao svoj Jerusalim
Portal AnalitikaIzvor

„Moja želja kao predsjednika Demokratske narodne partije i poslanika u crnogorskoj skupštini, bila je da danas budem na pomenu žrtvama u StaromGrackom, koje su nevino nastradale prije 17 godina od ruku šiptarskih terorista i do dan danas nisu otkriveni počinioci ovog monstruoznog zločina, kao i želja da posjetim carski grad Prizren i da uručim skromne poklone i donacije naše partije i crnogorskoga naroda, i što je najvažnije da pošaljem poruku da crnogorski narod osjeća Kosovo i Metohiju kaosvoj Jerusalim, kao našu svetu zemlju i da iskažemo zahvalnost našoj crkvi i narodu na Kosovu i Metohiji koji svih ovih godina čuvaju našu vjeru, čuvaju našu duhovnost i čuvaju naše pamćenje. Želio sam da iskažem jedan solidaran odnos prema svemu onome kroz šta prolazi naš narod naKosovu i Metohiji i da im pošaljem poruku da nisu sami, da ih Crna Gora nije zaboravila", rekao je Knežević.

Knežević je prizrenskom parohu Slobodanu Đoriću uručio novčanu pomoć i vaučer za boravak troje srpske djece na moru u Crnoj Gori. Obišao je i prizrensku Pravoslavnu Bogosloviju. 

Portal Analitika