Crna hronika

Afera Budva: Olivera Ilinčić dobila status okrivljene

Srpska državljanka Olivera Ilinčić, koj a slovi za ključnog aktera u brojnim budvanskim aferama, dobilaje status okrivljene u jednom od predmeta Specijalnog državnog tužilaštva, saopšteno je Pobjedi iz ove državne institucije.
Afera Budva: Olivera Ilinčić dobila status okrivljene
Portal AnalitikaIzvor

"Specijalno državno tužilaštvo je formiralo jedan predmet protiv O. I.", navodi se u dopisu Specijalnog tužilaštva. Međutim, kako je Ilinčić nedostupna crnogorskim organima gonjenja, pitanje je da li će za optužbe iznešene na njen račun odgovarati pred sudom, piše Pobjeda.

Iz Tužilaštva su ponovili da je za Ilinčić raspisana međunarodna potjernica, ali su kazali da nemaju informaciju kada će biti dostupna crnogorskim vlastima.

I prije nego je za Ilinčić raspisana potjernica, ona je saslušavana u Specijalnom tužilaštvu dok je njime rukovodila tužiteljka Đurđina Nina Ivanović. Od nekadašnjeg statusa svjedoka Ilinčić je, kao vlasnica kompanije Properti investment, krajem prošle godine završila na listi osumnjičenih za malverzacije koje su gradsku kasu metropole turizma koštale višemilionske iznose. Istraga je na kraju rezultirala otvaranjem predmeta protiv Ilinčić. Ona se sumnjiči za malverzacije u predmetima "Bulevar“, "Krapina“ i "Otpadne vode“.

Brojni dokazi u posjedu Specijalnog tužilaštva ukazuju da je upravo Ilinčić bila "desna ruka“ bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, koji je sredinom maja potpisao nagodbu kojom priznaje da se nalazio na čelu kriminalne organizacije.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika