Region

Ubistvo pjevačice: Suspendovani inspektor pobjegao u Njemačku

Todor Došen, inspektor koji je radio na rasvjetljavanju ubistva pjevačice Jelene Krsmanović, a koji je suspendovan i protiv kojeg je tužilaštvu podneta prijava zbog krađe, zbrisao je u Njemačku.
Ubistvo pjevačice: Suspendovani inspektor pobjegao u Njemačku
Portal AnalitikaIzvor

Došen, koji je radio u Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, pod suspenzijom je već mjesec dana i prijeti mu otkaz u policiji ukoliko se u istrazi Prvog osnovnog tužilaštva potvrde navodi krivične prijave koju je protiv njega podnio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a.

U Njemačku je otputovao ubrzo nakon što je suspendovan, ali njegovi poznanici i kolege ne znaju kakvi su njegovi planovi, da li je ta posjeta samo turistička.

- Iako je Došen suspendovan prije mjesec i po dana i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je ukrao novac i mobilni telefon iz predmeta, nema nikakvih pravnih prepreka da on putuje u inostranstvo. Protiv njega nije raspisana ni potraga ni potjernica, tako da zasad može nesmetano da se kreće, međutim neobično je što se nikome nije javio otad - kaže naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Za Došenom, objašnjava naš sagovornik, može da bude raspisana poternica samo ukoliko bude optužen za krađu a ne bude se odazivao na pozive suda.

- Do tada je miran - konstatuje naš sagovornik.

Došen je suspendovan kada je ustanovljeno da u jednom predmetu nedostaju pare i mobilni telefon. Naime, Došen je priveo dilera kome je privremeno oduzeo oko 20 eura i skoro 40.000 dinara, kao i tri mobilna telefona.

Protiv dilera je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava, a on se nedavno pojavio u policiji tražeći da mu vrate oduzeti novac i telefone. Ispostavilo se da nema ni novca ni telefona, a osumnjičeni je ispričao da se, između ostalog, dogovorio sa Došenom da mu proda jedan od telefona, te da očekuje i taj novac.

Kako se među oduzetim stvarima nije moglo naći ni jedno ni drugo, cijeli slučaj odmah je proslijeđen u nadležnost Sektora unutrašnje kontrole. Inspektori tog sektora su odmah sproveli istragu i utvrdili da Došen nema dokaza da je dileru vratio novac, kao i da jedan mobilni telefon nedostaje.

Došen je svojevremeno u Policijskoj stanici Palilula s kolegom pretukao jednog Goranca, zbog čega je takođe bio pod istragom.

On je i među kolegama i na ulici među kriminalcima poznat kao Toša, a 2011, kada je radio u PS Palilula, tadašnji saziv Skupštine grada četiri puta ga je birao za policajca mjeseca.

Javnosti u Srbiji Došen je poznat kao inspektor koji je na 40-dnevnom pomenu ubijenoj pjevačici privodio Nikolu Marijokovića. Porodica Marjanović je tokom pomena pozvala policiju jer ih je mladić koga nisu poznavali uznemiravao, pa se na groblju pojavio Došen i odveo Marijokovića u zgradu Policijske uprave.

 

Blic.rs

Portal Analitika