Društvo

Lazović: Objavljivanje podataka oko ugovora sa A2A je presedan

Pitanje izgradnje drugog Bloka Termoelektrane Pljevlja nije pitanje odnosa vlasti i opozicije, već sigurnosti i stabilnosti, a objavljivanje podataka o ugovoru sa kompanijom A2A je presedan, kazao je za Pink televiziju potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.
Lazović: Objavljivanje podataka oko ugovora sa A2A je presedan
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da su zbog korektne komunikacije Vlade izbornog povjerenja prihvatili da čuju prijedloge opozicione trojke koji bi trebali da budu finalizovani do ponedjeljka, ali da za ovaj ugovor već imaju većinu. 

„Mi smo već ispregovarali fanstastične pozicije što se tiče zaštite državnih interesa, a to je opcija da kupimo akcije A2A za 250 miliona eura za sedam godina. Ponoviću samo da su oni prije sedam godina te akcije kupili za 434 miliona eura i umjesto da kažu „Svaka vam čast, odlično ste uspjeli da zaštitite državne interese“ oni sad žele još da naprave korak ispred“, kaže Lazović. 

Kako navodi, ni to nije problem iako se od Italijana traži dodatno razumijevanje koje iskače iz okvira normalnog tržišnog poslovanja i promocije Crne Gore kao kvalitetne investicione destinacije. 

„Razumijevanja sa italijanske strane trebalo je i za objavljivanje podataka iz ugovora. Jedan broj medija je pod nekim čudnim okolnostima i od raznoraznih izvora dobio ugovor koji je označen sa jednim stepenom tajnosti. Ništa se nije skrivalo, to je presedan“, pojašnjava Lazović. 

Komentarisao je i navode opozicije da će struja biti četiri puta skuplja do 2040. godine, a te navode okarakterisao je da su protiv izgradnje Termoelektrane i razvoja Pljevalja

„Svakako da su to rezultati energetskih lobija kojima odgovara da Crna Gora bude zavisna i u podređenom položaju. To su i rezultati politikantskih pristupa koji, zakljunjući se na patriotizam, sputavaju razvoj sjevera", zaključio je Lazović. 

 

Portal Analitika