Politika

DPS Pljevlja odgovorio Daniloviću

OO DPS Pljevlja uputio je reagovanje na tekst “Danilović smijenio Hadžalića“, koje prenosimo u cjelini.
DPS Pljevlja odgovorio Daniloviću
Portal AnalitikaIzvor

“Na sva dosadašnja medijska etiketiranja članova, simpatizera i podržavaoca politike koju sprovodi Demokrtska partija socijalista,kako od zluradih pojedinaca tako i od raznih usko povezanih interesnih grupacija, Opštinski odbor  DPS Pljevlja i svi njegovi članovi su odgovarali  isključivo beskompromisnim zalaganjem za interese građana Pljevalja  i Crne Gore, ne osvrćući se na „stanje uma“ u kojem se nalaze kreatori raznih besmislica.

Polazeći od citata da je „Depresivno stanje dato čovjeku da bi razmišljao o sebi“, pokušavamo da  razumijemo potez koji je sproveo u djelo „ad hoc“ ministar policije g-din Danilović potpisivanjem rješenja o otkazu načelnku PJ Pljevlja, za teritoriju opštine Pljevlja i Žabljak,  Direktorata za vanredne situacije g-dinu Muameru Hadžaliću.  Međutim, trenutnim stanjem u kojem se nalazi ministar nećemo se baviti, ali pravnim nasiljem koje sprovodi sa tog mjesta svakako hoćemo. 

U konsultaciji sa advokatom,ovaj  gest ministra se može kvalifikovati kao klasično djelo pravnog nasilja i samovolje. Djelo za koje je USLOVNO osuđen g-din Hadžalić nije imalo niti ima ikakve posledice po instituciju u kojoj je zaposlen, što govori i činjenica da je na istu funkciju ponovo izabran u maju ove godine. Na još jedan mandat, Hadžalića je preporučio njegov dosadašnji rad, stručnost, kao i ljudske, moralne  i profesionalne sposobnosti . Po obrazovanju profesor odbrane i zaštite ,cijeli svoj radni vijek je posvetio poslovima civilne zaštite i dobijao najbolje ocjene za doprinos radu u ustanovi u kojoj je radno angažovan.

Očigledno je da se  radi o klasičnoj nemoći aktuelnog ministra, koji na ovaj način pokušava da uđe u još jednu političku kampanju,  sa pozicije jedne od najvažnijih funkcija u Vladi, ali i sa pozicije novog „šefa“ DEMOSA. S toga razumijemo  zašto se ministar nalazi u panici, jer se  bliži dan  izbora kada će građani nedvosmisleno reći šta misle o ministru Daniloviću i njegovom učinku na poslovima u MUP-u.

Članovi OO DPS Pljevlja osuđuju ovakav način političke borbe aktuelnog ministra i poručuju da će se , u narednom periodu kao i do sad,  boriti svim pravnim i političkim sredstvima kako bi žaštitili politiku i članove DPS-a  od  bahatosti i nemoći bilo kojeg  pojedinca, pa i ministra policije”, navodi se u reagovanju OO DPS Pljevlja.

 

Portal Analitika