Politika

Petnjica jedina u CG nema Hitnu pomoć

Očekujući da budu ravnopravni sa svim građanima Crne Gore, Petnjičanima se svakim danom pokazuje da oni to nisu, pa tako i posljednjom posjetom ministra zdravlja koji je došao u Petnjicu i tom prilikom nijednim gestom nije pokazao da mu zdravstvena zaštita građana Petnjice nije u mislima ni pod razno., poručuju iz SDP-a ovog petnjičkog Odbora. Oni dodaju da kada treba da se prosipa demagogija i kuka zbog dugova napravljenih u zdravstvu, dolazi se u Petnjicu, a ta opština, jedina u Crnoj Gori nema organizovanu 24-časovnu zdravstvenu zaštitu na institucionalan način u vidu Službe Hitne medicinske pomoći.
Petnjica jedina u CG nema Hitnu pomoć
Portal AnalitikaIzvor

"Čak i opština Gusinje koja je taj status dobila nakon Petnjice je taj vid zdravstvene zaštite za svoje građane obezbijedila", naveli su iz SDP-a.

Kažu kako vide da lokalna vlast taj problem iz neznanja ili nehtjenja uopšte ne registruje i stoga vjerovatno i ne reaguje na način primjeran tom problemu.

"Već improvizujući kojekakve modalitete zamagljuju oči svojim građanima, koji ne dobijaju na taj način minimum sigurnosti kakvu imaju građani ostalih opština. Napominjemo da je udaljenost najbliže Hitne pomoći koja se nalazi u Beranama do pojedinih petnjičkih mjesta i preko 40 km i da je krajnje poražavajuće i za ministra zdravlja koji drugi put dolazi bez konkretnog rješenja za ovaj problem, a i za lokalnu vlast koja je dozvolila da prođe ovoliko vremena a da narod u Petnjici i dalje bude u smislu dostupnosti zdravstvene zaštite građani drugog reda", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a kažu da je u oblasti zdravstvene zaštite Petnjici prioritet otvoriti službu Hitne pomoći u punom kapacitetu bez bilo kakve improvizacije.

22

"Pozivamo ministra ako je ovaj put mogao doći sa pratnjom ovoliko „crnih“ službenih automobila kojima se voze direktori domova zdravlja, sledeći put u Petnjicu dođe „bijelim“ autom službe Hitne pomoći koje će koristiti Hitna pomoć Petnjice za potrebe građana. Očekujući Vas u Petnjici prije izbora „po službenoj dužnosti“ makar još jednom, nadamo se da će, narodski rečeno, za građane Petnjice biti „treća sreća“ i da će sada već višegodišnje insistiranje OO SDP-a Petnjice za formiranje Hitne pomoći uroditi plodom za vašeg mandata", zaključili su iz SDP-a.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
v vukašin T.
23.07.2016. 18:43

Ma jasno, vratite i Svetozara što se mene tiće!

1
0
p predlog
23.07.2016. 17:22

Jeste li tražili opštinu? Jeste. Jeste li je dobili? Jeste. Sad polako počnite da radite i od svojih sredstava, svojoj opštini, obezbjeđujte ono što je neophodno njenim stanovnicima. Lako se proglasiti opštinom, zaposliti sijaset administrativnih radnika, kupiti veliki auto park za svoje činovnike i (gle čuda) nakačiti se na državni budžet. Ako je to svrha osnivanja opština ajde da i Konik proglasimo opštinom pa dako i mene zadpane da postanem činovnik za koga će drugi da rade. Odmah bi predložio da se naše dvije opštine pobratime jer vas na Koniku ima viiše nego u Petnjici. Zamislite te pobratimske gradove sa migratornim stanovništvom poput Konika, Petnjice, Plava, Gusinja, Rožaja i opštine (u najavi) Karabuško Polje. Kakav bi to rahatluk od regije bratskih opština bio. Unaprijed sam se naježio.

4
0