Abiznis

HTP ONOGOŠT: Isplata akcionara u oktobru ili novembru

Prihod od prodaje nikšićkog hotela Onogošt, u iznosu od 1,11 miliona EUR biće isplaćen akcionarima istoimenog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) u stečaju tek u oktobru ili novembru, saopštio je stečajni upravnik Ranko Radinović.
HTP ONOGOŠT: Isplata akcionara u oktobru ili novembru
Portal AnalitikaIzvor

Posljednji hotel tog turističkog preduzeća prodat je u aprilu nikšićkoj kompaniji Comp Comerc, u vlasništvu Ranka Jovovića, a od prethodnih prodaja mali akcioanri HTP Onogošt računaju na isplatu i dodatnih 500 hiljada EUR.

Radinović je rekao da je akcionarima do sada isplaćeno četiri miliona EUR prihodovanih od prodaje imovine.

"Prije isplate preostalog dijela novca čekam na završetak nekoliko postupaka čiji ishod prvo želim da vidim. Po mojoj procjeni u oktobru ili novembru biće obavljena ta isplata. Ne želim da žurim sa tom isplatom prije nego što se završe preostali sudski postupci, među kojima ima jedna veoma ozbiljna parnica“, rekao je Radinović.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za stalno zaposlene radnike od novca dobijenog od prodaje hotela Nikšić u Sutomoru.

U okviru hotelskog preduzeća ranije je pored nikšićkog i sutomorskog hotela poslovao i hotel Teuta u Risnu, koji je takođe prodat iz stečajne mase.

Od te prodaje akcionarima je isplaćeno najviše novca.

mina business

 

 

Portal Analitika